ALERTĂ Comisia Europeană discută miercuri în premieră situația statului de drept în România

ALERTĂ Comisia Europeană discută miercuri în premieră situația statului de drept în România

ALERTĂ Comisia Europeană discută miercuri în premieră situația statului de drept în România. Comisia Europeană discută miercuri în premieră situația statului de drept în România, anunță un purtător de cuvânt al CE. Comisia a făcut anunțul pe fondul informațiilor despre presiunile PSD asupra guvernului pentru a adopta în ședința de Guvern de mâine OUG pentru modificarea Codurilor penale.

„Comisia Europeană trebuie să acționeze pentru a salva statul de drept. Colegiul Comisarilor va discuta mâine starea statului de drept în România”, anunță purtătoarea de cuvânt a Comisiei, Mina Andreeva.

Frans Timmermans la va prezenta mâine comisarilor europeni concluziile discuțiilor dintre experții Comisiei și cei ai Guvernului României, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. Nu e exclus însă ca discuția să continue și pe alte subiecte legate de atacul PSD la justiție, potrivit surselor citate.

Săptămâna trecută, în ajunul ședinței de Guvern, premierul Viorica Dăncilă și vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, au avut o discuție telefonică pe tema OUG pe modificarea Codurilor Penal și de Procedură Penală.

Proiectul de OUG pentru modificarea Codurilor penale a fost discutat de experții români cu cei europeni săptămâna trecută la Bruxelles. Potrivit unor surse politice, experții Comisiei Europene nu și-au dat acordul din punct de vedere tehnic pentru adoptarea modificărilor.

Proiectul de OUG ar modifica radical codurile penale în beneficiul condamnaților și inculpaților. Unul dintre marii beneficiari ar fi Liviu Dragnea, care ar scăpa de toate dosarele penale. Modificările Codurilor Penal și de Procedură Penală vor reduce pedepse, termene de prescripție, vor extinde perioada de contestație în anulare, vor dezincrimina anumite fapte și vor deschide calea rejudecării unor dosare.

 
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…