ALERTĂ CONDAMNĂRI în dosarul ultrașilor care au devastat Piața Victoriei în februarie 2017

ALERTĂ CONDAMNĂRI în dosarul ultrașilor care au devastat Piața Victoriei în februarie 2017

ALERTĂ CONDAMNĂRI în dosarul ultrașilor care au devastat Piața Victoriei în februarie 2017. Judecatoria Sectorului 1 a dat vineri mai multe condamnari in cazul violentelor de la protestele din Piata Victoriei din februarie 2017. O singura condamnare este cu executare in penitenciar, restul sunt sentinte cu suspendare cu munca in folosul comunitatii, avertismente, o masura educativa a asistarii zilnice si o achitare, relateză  Ziare.com .

Decizia nu este definitiva si poate fi contestata la Tribunalul Bucuresti. Potrivit minutei instantei, magistratii au confiscat doua cutite. O parte dintre cei implicati trebuie sa plateasca catre 4 jandarmi daune materiale si morale pentru prejudiciile suferite. Este vorba de sume in cuantum de 37.000 de euro, 6.000 de euro, 22.000 de euro si 2.200 de euro.

Tinerii care au fost condamnati la inchisoare cu executare trebuie sa respecte mai multe masuri si sa munceasca in folosul comunitatii.

Au deturnat protestul pasnic

In februarie 2017, peste 150.000 de persoane participau la un protest pasnic in fata Guvernului. La fel ca la mitingul diasporei din 10 august, un grup mic, atunci de maximum 50 de persoane, a inceput sa-i provoace pe jandarmi si sa instige la violente. In ambele cazuri, printre cei care au declansat violentele au fost si ultrasi, suporteri ai unor echipe de fotbal din Bucuresti.

Concluzia procurorului la finalul investigatiilor: "Din ansamblul materialului probator administrat in cauza, reiese ca galeriile au fost chemate la protest, ca unii dintre suporteri, chiar anterior incidentelor, s-au exprimat ca sunt doar niste pioni pe tabla de sah, ca membrii organizatiilor de suporteri au fost prezenti la protest indemnand la violente".

Citeste si: Planul huliganilor care au deturnat protestele din februarie 2017 si asemanari cu mitingul diasporei. Un prim verdict la doi ani de la violente. De ce nu am invatat nimic?

Sentinta Judecatoriei Sectorului 1:

Mihai Calin - avertisment.

Ionut Cristian Dinu - 2 ani si 6 luni cu suspendare.

Stefan-Gabriel Lupu - 1 an si 4 luni cu suspendare

Alexandru-Claudiu Palade - 1 an si 10 luni cu suspendare.

Andrei-Catalin Pavel - 1 an si 8 luni cu suspendare.

Andrei Bogdan Fagel - 1 an si 6 luni cu suspendare.

Octavian Gheorghe - 1 an si 3 luni cu suspendare.

Razvan Marian Radu - 4 ani si 6 luni inchisoare si 3.000 lei (150 zile-amenda X 20 lei) amenda penala, dupa contopirea cu o alta sentinta.

Alexandru Moraru - achitat.

Robert Liviu Iancu - Masura educativa a asistarii zilnice pe o perioada de 6 (sase) luni cu incepere de la data ramanerii definitive a prezentei sentinte. Pe durata executarii masurii educative a asistarii zilnice, sa nu participe la adunari publice cu caracter politic, social, cultural sau sportiv de orice amploare, actiuni de protest organizate sau spontane, cu exceptia celor impuse de desfasurarea activitatii academice, profesionale sau a evenimentelor sportive la care participa in calitate de concurent, sa urmeze un curs de pregatire scolara sau de formare profesionala, sa se prezinte la Serviciul de Probatiune Bucuresti la datele fixate de acesta.

Alexandru George Timinschi - 2 ani si 6 luni cu suspendare.

Alexandru Marius Boscu - 2 ani cu suspendare.

Daniel Ionut Ion - 2 ani si 6 luni cu suspendare.

Andrei-Lucian Dumitrescu - 2 ani si 6 luni cu suspendare.

Alin Alexandru Iancu - avertisment.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Voi ați auzit ce-a spus Teodorovici despre cutremurele din Gorj?

2 Anna Lesko, goală în baie și un mesaj misterios...

3 Avea plicuri cu cash și-n lenjeria de pat! / Bani găsiți în casa unei șefe de personal de la un spital județean: 150 900 lei, 41 430 euro, 1350 dolari ș…

4 O cântăreață de la noi a aflat că e „rezerva” când a sunat-o „oficiala”, din întâmplare!

5 Sorana, magnifică la Miami / Cîrstea a spulberat a 4-a jucătoare a lumii! Cec uriaș și salt mare în ierarhia WTA