ALERTĂ Contradicții MAJORE între Jandarmerie și prefectul Capitalei! Declarații RADICAL OPUSE/VIDEO

ALERTĂ Contradicții MAJORE între Jandarmerie și prefectul Capitalei! Declarații RADICAL OPUSE/VIDEO

Coordonatorul jandarmilor din Piața Victoriei, Laurențiu Cazan, susține că prefectul Capitalei a fost prezent încă de la ora 16.00 în Piața Victoriei și a dat ordinul de intervenție în baza a ceea ce a văzut personal. Prefectul Capitalei, Speranța Clișeru, îl contrazice pe Cazan și arată că ea nu a fost în Piața Victoriei.

„Nu m-am întâlnit (cu ministrul de Interne. n.r.). Nu pot să comentez, v-am spus doar că legea a fost respectată. (...) Nu am dat ordin să fie rănit cineva. (...) S-a respectat legea. Nu am văzut cu ochii mei (violențele de la protest, n.r.), pentru că nu eram în Piață”, a spus Speranța Cliseru, refuzând să dea mai multe detalii privind această chestiune.

Pe de altă parte, Laurenţiu Cazan, cel care a comandat intervenţia jandarmilor la protest, a spus în urmă cu o săptămână că prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, s-a aflat în Piaţa Victoriei, care a observat desfăşurarea mitingului, iar ordinul de evacuare a zonei a fost semnat în jurul orei 20:00, atunci când situaţia a „degenerat”.

„În permanenţă, am fost în contact cu toate autorităţile, inclusiv cu prefectul, care a fost prezent la faţa locului de la ora 16:00. (...) Când am văzut că lucrurile încep să degenereze, când tensiunea a crescut, am discutat personal cu prefectul şi i-am spus că, dacă lucrurule vor degenera, dacă nu reuşim să avem un moment când atacurile nu încetează, vom ajunge la restabilirea ordinii publice în zonă. Dânsa a spus că este pregătită, am fost la faţa locului tot timpul împreună, am văzut despre ce este vorba, şi s-a luat decizia de a avea un ordin pentru restabilirea ordinii publice. Lucrurile astea au fost în jurul orelor 20:00”, a declarat Laurenţiu Cazan, adjunctul Serviciului de Ordine Publică al Jandarmeriei Capitalei, la TVR1.

Reporter: Unde ati urmarit evolutia evenimentelor. In Piata?
Cliseru: Nu, nu am fost in Piata!
Reporter: V-ati bazat doar pe informatiile jandarmilor sau ati vazut cu ochii dumneavostra ce se intampla?
Cliseru: Nu am vazut cu ochii mei, ca nu eram in Piata.

 Audierea Speranței Cliseru s-a încheiat după câteva ore. La plecarea de la Parchetul General, a spus că are calitate de martor în dosar.

„Am respectat legea adunărilor publice și acel ordin de intervenție respectă în totalitate legislația în vigoare”, a spus prefectul Capitalei.

Cliseru a refuzat să facă alte precizări privind ordinul prin care jandarmii au intervenit în forță în Piața Victoriei, la protestul din 10 august.

Ea a lăsat să se înțeleagă însă că au fost oameni publici care au încercat să denigreze instituția prefectului.

„Am calitatea de martor în dosar, nu am venit cu avocatul. Aş vrea să fac câteva lămuriri. Eu vreau să vă asigur că am respectat legea cu stricteţe, contrar a ceea ce s-a încercat sau vehiculat în spaţiul public. Nu înţeleg de ce au vrut alţii să denigreze instituţia prefectului, noi nu facem politică, noi respectăm legea prefectului. Să aveţi încredere că noi respectăm legea. Nu pot detalia sau explica modul în care alte instituţii au acţionat. Eu vorbesc doar despre mine”, a spus ea.

Este prima ieşire publică a Speranţei Cliseru după mitingul din 10 august.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...