Alertă de vreme rea: cod galben de ploi torențiale și furtuni puternice. Harta zonelor afectate

Alertă de vreme rea: cod galben de ploi torențiale și furtuni puternice. Harta zonelor afectate

Vremea se strică în mai multe județe ale țării. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o alertă de cod galben de ploi torențiale , furtuni, vânt puternic și instabilitate atmosferică în mai multe județe ale țării.

Ploi torențiale în mai multe județe FOTO Shutterstock

Avertizarea este valabilă vineri, 14 aprilie, între orele 12.00 - 23.00. Județele afectate de fenomenele extreme sunt: Călărași, Ilfov, Buzău, București, Giurgiu, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Olt, Teleorman, Dolj, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Caraș-Severin, Timișoara, Arad, Bihor, Sălaj, Satu Mare, Maramureș și Bistrița Năsăud.

Județele unde se strică vremea FOTO meteoromania.ro

Județele unde se strică vremea FOTO meteoromania.ro

Astfel, în Banat, Crișana, Maramureș, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și nordul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii (rafale de peste 60-65 km/h), averse cu caracter torențial, descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20-25 l/mp.

În Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini mari, vor fi rafale de peste 90-100 km/h.

Ceață în zonele joase de relief

Sâmbătă, 15 aprilie, în noaptea de Înviere, în ţară, vremea se va menține caldă în regiunile sudice și estice, în timp ce în restul țării vor fi valori termice apropiate de cele normale. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 și 22 grade Celsius, iar cele minime, în general, între 0 și 10 grade Celsius.

Cerul va fi temporar noros și local vor fi averse și descărcări electrice. Izolat vor fi condiții de grindină. În zona montană înaltă, trecător, vor mai fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări la munte, la altitudini mari, în regiunile nord-vestice, dar și de scurtă durată în timpul ploilor. Dimineața și noaptea izolat se va forma ceață în zonele joase de relief.

În Capitală, meteorologii anunță o maximă a temperaturii aerului ce se va situa în jurul valorii de 21 grade Celsius și o minimă între 7 și 9 grade Celsius. Cerul va avea înnorări în primele ore ale intervalului și din nou noaptea, când vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab până la moderat. Vor fi condiții de ceață.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...