ALERTĂ Decizie dură a Curții Supreme împotriva Inspecției Judiciare în cazul anchetei pe OUG 13! Procurorii DNA au acționat LEGAL!

ALERTĂ Decizie dură a Curții Supreme împotriva Inspecției Judiciare în cazul anchetei pe OUG 13! Procurorii DNA au acționat LEGAL!

ALERTĂ Decizie dură a Curții Supreme împotriva Inspecției Judiciare în cazul anchetei pe OUG 13! Procurorii DNA au acționat LEGAL! Infrangere de proportii pentru Inspectia Judiciara in justitie. Inalta Curte de Casatie si Justitie considera ca procurorii DNA Marius Bulancea, Paul Dumitriu si Jean Uncheselu nu au gresit cu nimic atunci cand au declansat cercetarile in dosarul OUG 13.

ICCJ a respins astazi definitiv recursul declarat de Inspectia Judiciara impotriva Hotararii nr. 14P din 18 decembrie 2017, pronuntate de Consiliul Superior al Magistraturii - Sectia pentru procurori in materie disciplinara in dosarul nr. 11/P/2017, precum si a incheierilor pronuntate in acelasi dosar la datele de 25 octombrie 2017 (in camera de consiliu si in sedinta publica), 15 noiembrie 2017 si 13 decembrie 2017, dezvăluie  Ziare.com .

Amintim ca, la inceputul lunii septembrie 2017, Inspectia Judiciara a declansat actiunea disciplinara fata de procurorii DNA Marius Bulancea, Paul Dumitriu si Jean Uncheselu, care si-ar fi exercitat functia cu grava neglijenta atunci cand au facut ancheta privind ordonanta 13.

In luna decembrie anul trecut, Sectia pentru procurori a CSM a declarat nula aceasta actiune disciplinara pe motiv ca una dintre inspectoare, Mihaela Focica, fusese eliminata din echipa de inspectie, deoarece exprimase un punct de vedere in sensul nevinovatiei celor 3 procurori.

Inspectia Judiciara a atacat in instanta decizia CSM, recursul a fost admis in principiu in iunie, adica procedural era corect, insa pe fond a respins definitiv.

Procurorul DNA Paul Dumitriu: „Sper să fie un semnal pentru toţi magistraţii: să fie curajoşi”

“Este o decizie corectă. S-a făcut dreptate. Instrumentarea dosarului privind OUG 13 s-a realizat cu respectarea dispoziţiilor legale. Să avem încredere în justiţie. Sper să fie un semnal pentru toţi magistraţii: să fie curajoşi, adevărul şi dreptatea nu se negociază, aceste valori triumfă mai devreme sau mai tarziu”, a declarat în exclusivitate pentru  G4Media.ro procurorul Paul Dumitriu, unul dintre anchetatorii DNA vizaţi de acţiunea disciplinară a IJ.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...