ALERTĂ Diaspora a luat foc și-i cere Vioricăi Dăncilă să-l retragă pe Brăiloiu, propus ministru pentru românii de pretutindeni!

ALERTĂ Diaspora a luat foc și-i cere Vioricăi Dăncilă să-l retragă pe Brăiloiu, propus ministru pentru românii de pretutindeni!

ALERTĂ Diaspora a luat foc și-i cere Vioricăi Dăncilă să-l retragă pe Brăiloiu, propus ministru pentru românii de pretutindeni! O serie de asociații ale românilor din afara țării, dar și organizații non-guvernamentale din țară îi cer premierului Viorica Dăncilă să nu îl accepte pe Tit Liviu Brăiloiu în funcția de ministru pentru românii de pretutindeni.

Cele peste 30 de asociații semnatere ale apelului către premier reclamă comportamentul lui Brăiloiu, lipsa informațiilor publice despre perioada importante din activitatea sa profesională și legate de educația acestuia.

Comunicatul asociațiilor non-guvernamentale:

Solicităm premierului să nu accepte în funcția de Ministru al Românilor de Pretutindeni pe d-l Tit-Liviu Brăiloiu.

Organizațiile non-guvernamentale și comunitățile civice semnatare solicită doamnei prim-ministru în termenii cei mai fermi să nu propună un personaj cu comportament incompatibil cu funcțiile publice pentru o funcție de ministru.

Domnul Brăiloiu s-a remarcat în spațiul public prin atitudini deplasate: gesturi obscene, limbaj vulgar, misoginism. De asemenea, este notorie lipsa informațiilor publice despre perioade importante din activitatea profesională și educația domnului Brăiloiu, precum și lipsa unui Curriculum Vitae de pe pagina sa de senator.

https://www.senat.ro/FisaSenator.aspx?ParlamentarID=024e0d92-c74d-40ba-b942-154afe4d237f

https://ro.wikipedia.org/wiki/Tit-Liviu_Br%C4%83iloiu

Prin urmare, noi considerăm evident faptul că dl. Brăiloiu nu este calificat să reprezinte românii, cu atât mai puțin pe noi, românii din afara frontierelor.

Românii de pretutindeni, atât din țară, cât și din afara ei, sunt caracterizați prin cinste și profesionalism. Doamnă prim-ministru, vă invităm să propuneți un candidat corespunzător cetățenilor acestei țări și demnității funcției de ministru.

Semnează:

Din diaspora
Canada Save Roșia
Diaspora Franța solidară cu România
Diaspora Milano
Grupul Civic Madrid
Mișcarea civică Diaspora Belgia
Protestatari Pro-Democrație Londra
Rezist Berlin
Rezist Dublin
Rezist Ingolstadt. Și eu sunt din România
Rezist Lyon
Rezist Marseille
Rezist Milano
Rezist WMW
Rezist Zürich
Rezistăm și la Paris
Rezistența din Diaspora
Ștafeta Steagului Uniunii Europene

Din țară:

#activAG Pitești

#Rezist Galați

#REZISTENȚA

Acțiunea Civică Galați

Aradul Civic

Asociația Platforma România 100

Corupția Ucide

Cuza Avea Dreptate – Iași

Procivic Baia Mare

Reset

Rezistența Constanța

Umbrela Anticorupție Cluj

VeDem Just – Asociația Voci pentru Democrație și Justiție


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...