ALERTĂ Harghita: Tren marfar încărcat cu azotat de amoniu, deraiat la Ditrău

ALERTĂ Harghita: Tren marfar încărcat cu azotat de amoniu, deraiat la Ditrău

Un tren de marfă încărcat cu azotat de amoniu a deraiat la intrarea în stația Ditrău, fără să existe pericol de explozie, patru dintre vagoane sărind de pe șine.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Harghita, Alina Ciubotariu, a declarat că este vorba de un tren cu două locomotive și 24 de vagoane și, din primele informații, patru dintre ele au deraiat, fără să se fi răsturnat.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a precizat că trenul venea de la Târgu Mureș și accidentul s-a produs la intrarea în stația CFR Ditrău, în zona macazului, 'dar, din fericire, vagoanele au sărit de pe șine, nefiind răsturnate'.

Gheorghe Filip a mai spus că, potrivit primelor informații, nu există pericol de explozie, toate vagoanele urmând să fie verificate, iar cele deraiate să fie repuse pe șine.

Circulația feroviară în zonă este întreruptă, la fața locului fiind așteptată o echipă de specialiști de la Regionala CFR Brașov.

AGERPRES (AS-autor: Gina Ștefan, editori: Mihai Simionescu, Diana Dumitru, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria