ALERTĂ LIVE UPDATE IGPR: Drumurile din patru județe, închise din cauza viscolului / Cod roșu de viscol în șase județe

ALERTĂ LIVE UPDATE IGPR: Drumurile din patru județe, închise din cauza viscolului / Cod roșu de viscol în șase județe

* UPDATE ORA 08.26 Traficul rutier este restricționat total în județele Călărași, Constanța, Brăila și Ialomița, zone cel mai puternic afectate de viscol, informează Biroul de presă al IGPR.

Potrivit sursei citate, se înregistrează zăpadă troienită de 1,5 — 2 m, vântul bate cu 70 — 90 km/h, iar vizibilitatea este sub un metru.

În Prahova, drumul de acces către Cota 1.400 se va închide din cauza zăpezii.

În județul Galați, DN 22 B Galați — Brăila și DN 24 D Galați — Vaslui au fost închise.

* UPDATE ORA 08.55 Călărași: Toate drumurile, inclusiv A2, sunt închise; peste 16.000 de abonați au rămas fără curent

Drumurile naționale și județene din județul Călărași, inclusiv autostrada A2 pe tronsonul București-Fetești, au fost închise, vineri dimineața, iar 23 de localități, cu peste 16.000 de abonați, au rămas fără curent electric,
din cauza viscolului și a ninsorii abundente.

Purtătorul de cuvânt al ISU Călărași, Ovidiu Tătăranu, a declarat pentru AGERPRES că pompierii militari intervin pentru transportarea la spital a unei femei gravide din comuna Vâlcelele, satul Floroaica, precum și pentru deblocarea din trafic a mai multor mașini la Chiseleț și Spanțov.

Județul Călărași se află sub avertizare de cod portocaliu de viscol și ninsoare abundentă. Autostrada A2 este închisă pe tronsonul București-Fetești, de la ora 6.20, deci tot tronsonul Călărași, drumurile naționale și drumurile județene sunt închise de la ora 7.45", a spus purtătorul de cuvânt al ISU Călărași.

Potrivit sursei citate, la nivelul județului, pompierii militarii au intervenit în ultimele ore pentru a se putea transporta o femeie gravidă la spital, precum și în alte cinci misiuni de scoatere a mai multor mașini din zăpadă, în care se aflau circa 70 de persoane.

"Pompierii militari din cadru ISU "Barbu Știrbei" Călărași au avut, în ultimele ore, șase misiuni de intervenție dintre care una a fost pentru transportarea unei femei gravide și alte cinci misiuni pentru scoaterea mașinilor blocate în zăpadă din cauza viscolului — aproximativ 70 de persoane, iar în acest moment alte trei misiuni sunt în desfășurare", a mai afirmat purtătorul de cuvânt al ISU Călărași.

În județul Călărași, 23 de localități cu aproximativ 16.200 de abonați au rămas fără energie electrică.

Potrivit IGSU, toate drumurile naționale din Constanța, Brăila, Ialomița și Călărași au fost închise de vineri de la ora 7.00 până duminică la ora 7.00 în urma unei decizii a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și a Poliției Rutiere, ca măsură preventivă, urmare a prognozelor meteo de înrăutățire a vremii.

* UPDATE ORA 08.39 Cod roșu de viscol în județele Buzău, Brăila, Tulcea, Constanța, Ialomița și Călărași, până la 13:00

* UPDATE ORA 08.17 Tulcea: Circulația pe drumurile naționale, suspendată; două localități fără energie electrică

Circulația pe toate drumurile naționale din județul Tulcea a fost suspendată temporar, iar populația din două localități, Slava Rusă și Slava Cercheză, nu are energie electrică, din cauza ninsorii abundente și a viscolului puternic.

Decizia privind suspendarea circulației rutiere în județ a fost luată, vineri dimineața, de membrii Comandamentului Județean pentru Situații de Urgență de pe lângă Prefectura județului, pentru a preveni cazurile în care autoturismele rămân blocate între nămeți din cauza viscolului.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență, vineri dimineața, două localități, Slava Rusă și Slava Cercheză, nu erau alimentate cu energie electrică.

Toate urgențele medicale semnalate în noaptea de joi spre vineri au fost preluate de Serviciul Județean de Ambulanță (SJA).

'În noaptea aceasta (de joi spre vineri, n.red.), am preluat o gravidă de 16 ani din localitatea Babadag și am adus-o la Tulcea. De asemenea, am preluat un copil de cinci ani din satul Traianu cu probleme medicale deosebite', a menționat directorul SJA, Dumitru Vâlcu.

* UPDATE ORA 08.12 IGPR: Toate drumurile din Ialomița, închise circulației din cauza viscolului

Toate categoriile de drumuri din județul Ialomița au fost închise din cauza vremii nefavorabile, informează Biroul de Presă al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Potrivit sursei citate, în județ se înregistrează zăpadă troienită, vântul puternic, iar vizibilitatea este scăzută.

* UPDATE ORA 08.11 Teleorman: Restricții de circulație pe două drumuri naționale

Circulația rutieră pe DN52 Alexandria — Turnu Măgurele, a fost oprită pe sensul către Alexandria, din cauza fenomenelor meteo înregistrate în ultimele ore, potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române.

La ora 4,47 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informa că, din cauza unui utilaj care a derapat, și circulația rutieră pe DN51 Zimnicea—Izvoarele a fost oprită. După aproximativ o jumătate de oră, circulația a fost fost reluată, către Zimnicea, dar pe sensul către Izvoarele nu se circulă din cauza viscolului.

Potrivit meteorologilor, în a doua parte a nopții de joi spre vineri (5/6 ianuarie), începând cu ora 2:00, și în cursul zilei de vineri, până la ora 18:00, în municipiul București și în județele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea, temporar, viscolul va fi puternic, rafalele vântului vor atinge 70 — 85 kilometri/oră, reducând vizibilitatea sub 50 de metri și local troienind zăpada.

* UPDATE ORA 08.09 Buzău: Cinci drumuri naționale, închise din cauza zăpezii și viscolului

Cinci drumuri naționale din județul Buzău sunt închise din cauza zăpezii și viscolului.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, sunt închise DN 10 Brașov-Buzău, DN 2B Buzău-Brăila, DN 22 Râmnicu Sărat-Brăila, DN 2(E85) Buzău—Râmnicu Sărat și DN 2C Buzău—Slobozia.

* UPDATE ORA 08.08 Brigada Rutieră: Pe toate arterele din Capitală se circulă în condiții de iarnă, nu sunt intersecții blocate

* UPDATE ORA 08.07 Brăila: Traficul rutier închis pe DN 21, DN 23, DN 2B și DN 22B

Traficul rutier este închis din cauza vântului puternic pe DN 21 Brăila-Bărăganu la limita cu județul Ialomița, pe DN 23 Brăila-Gulianca la limită cu județul Vrancea, pe DN 2B Brăila-Șendreni și pe DN 22B dig Brăila Galați, potrivit informațiilor furnizate AGERPRES de purtătorul de cuvânt al ISU, lt.col. Ștefan Stoian.

În satul Ciocile din comuna Ciocile, pe timpul npoții 781 de consumatori au rămas fără energie electric, iar o echipă a Electrica Brăila acționează pentru remedierea defecțiunii.

Pe timpul nopții, 19 echipaje ale IPJ Brăila, 16 de ordine publică și 3 rutiere au patrulat pentru monitorizarea situației operative în urma manifestărilor fenomenelor prognozate.

La trecerea BAC Smârdan (legătura cu jud. Tulcea) circulă doar bacurile de capacitate mare, iar la trecere BAC spre Insula Mare a Brăilei circulă bacurile doar pentru situații de urgență.

Un număr de 15 femei gravide au fost internate la maternitatea Spitalului Județean Brăila, iar persoanele care sunt programate pentru dializă în perioada manifestărilor meteo periculoase se află în centrele de dializă sau la rude.

* UPDATE ORA 08.00 Vrancea: Trei sectoare de drumuri naționale, închise din cauza viscolului

Circulația pe DN 2N în zona Bogza — Dumbrăveni, DN 23A pe sectorul Gologanu — Ciorăști și DN 23B pe segmentul Măicănești — Ciorăști a fost închisă, din cauza ninsorii și a viscolului puternic.

'Circulația se desfășoară cu dificultate pe anumite sectoare de drum și avem drumuri închise. Pentru moment, situația cea mai deosebită este legată de faptul că nu se circulă spre județul Brăila. Avem mai multe mașini care staționează, așteptăm să se lumineze și să vedem cum evoluează vremea și vom găsi soluții pentru șoferii care sunt blocați în trafic. Ținem permanent legătura cu toate structurile implicate. Nu avem, deocamdată, raportate cazuri de persoane bolnave care nu pot fi preluate de ambulanțe', a declarat, pentru AGERPRES, prefectul județului Vrancea, Sorin Hornea.

Județul Vrancea se află sub avertizare cod portocaliu de ninsori și viscol, fiind anunțată posibilitatea emiterii unui cod roșu în zona de Sud-Est a țării.

ORA 07.49 Constanța: Toate drumurile județene și naționale au fost închise; peste 75 de localități fără curent electric

Autoritățile din județul Constanța au decis, începând cu ora 7,30, închiderea circulației rutiere pe toate drumurile județene și naționale de pe raza județului, a declarat purtătorul de cuvânt al ISUJ Constanța, Anca Chiriță.

'Vântul puternic cu rafale între 75-80 km oră a afectat mai întâi liniile de medie tensiune lăsând fără curent electric peste 75 localități, fiind afectată totodată și distribuția apei potabile', a declarat purtătorul de cuvânt al ISUJ Constanța, Anca Chiriță

În cursul nopții, autoritățile au decis și suspendarea manevrele navelor maritime și fluviale în porturile Midia, Constanța Nord și Sud, Mangalia. De asemenea, în cursul dimineții s-a decis prelungirea perioadei de închidere a porturilor, fiind închis și Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu.

* UPDATE ORA 07.47 Brașov: Traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă, cu un strat de zăpadă de circa trei centimetri pe carosabil

* ORA 07.27 Constanța: Zeci de mașini blocate pe șosele din cauza zăpezii și viscolului

Un număr de 20 de autoturisme sunt blocate pe DN 2A, între localitățile Mihail Kogălniceanu și Oituz din județul Constanța, ca urmare a derapării unora dintre ele, potrivit IGPR.

De asemenea, pe DJ 222, alte șase autovehicule sunt blocate între Mihail Kogălniceanu și Cuza Vodă din cauza zăpezii și viscolului.

Echipaje de intervenție acționează în zonele respective pentru deblocare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…