ALERTĂ Parlamentul European a ales echipa de negociere pentru selecția procurorului-șef european

ALERTĂ Parlamentul European a ales echipa de negociere pentru selecția procurorului-șef european

Eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan a anunţat că în şedinţa de joi a grupurilor parlamentare din PE urma să fie desemnată echipa de negociatori a Parlamentului European care va purta discuţii cu cei din Consiliul UE pentru procurorul-şef al UE, relatează Mediafax.

Componența echipei, conform unei postări pe Facebook a europarlamentarului Siegfried Mureşan, este:

Monika Hohlmeier, președinta Comisiei de control bugetar (CONT), PPE, Germania

Juan Fernando Lopez Aguilar, președintele Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE), S&D, Spania

Maite Pagazaurtundua, vicepreședintele Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE), Renew, Spania

Eurodeputatul PNL mai spune că poziţia PPE şi implicit a liberalilor este ca negocierile să înceapă cât mai repede pentru ca cele două instituţii să ajungă la un consens.

„Poziţia celui mai mare grup din Parlamentul European, Grupul PPE, grupul din care şi noi, Partidul Naţional Liberal, facem parte, va fi aceea ca această echipă de negociatori să se apuce cât mai repede de treabă, să se întâlnească cât mai rapid cu reprezentanţii Consiliului şi să ajungă la un acord”, a completat Mureşan.

Liberalul reaminteşte că mandatul cu care va negocia echipa PE este susţinerea candidatei Laura Codruţa Kovesi la şefia Parchetului European.

Preşedintele Parlamentului European David Sassoli a transmis, pe 18 iulie, o scrisoare către Consiliul UE în care a reiterat susţinerea faţă de Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european, conform unui comunicat de presă al instituţiei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...