ALERTĂ Parlamentul European susține „deplin” candidatura lui Kovesi pentru șefia Parchetului European

ALERTĂ Parlamentul European susține „deplin” candidatura lui Kovesi pentru șefia Parchetului European

Parlamentul European susține în continuare candidatura Laurei Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului European, potrivit unui comunicat al PE.

„La cererea Conferinței președinților Parlamentului European, președintele David Sassoli va trimite în orele următoare o scrisoare Consiliului pentru reafirmarea sprijinului deplin al Parlamentului pentru Laura Codruţa Kovesi ca procuror șef european”, se arată în acest comunicat.

"Înaintea reuniunii informale a miniștrilor de Justiție și Afaceri Interne de la Helsinki, Parlamentul dorește să reafirme angajamentul față de Laura Codruţa Kovesi drept candidat al Parlamentului European pentru postul de procuror șef european. Este esențial ca anchetele și urmărirea penală a prezumtivelor infracțiuni împotriva bugetului UE, a corupției sau TVA transfrontalieră să fie asigurate cât mai rapid posibil”, a declarat David Sassoli, președintele PE.

Potrivit reglementărilor europene, șeful Parchetului European este desemnat de comun acord de Parlamentul European și de Consiliu, pentru un mandat de 7 ani. Decizia Consiliului (statele membre) se ia prin majoritate simplă.

Acest anunț vine după ce, cu două zile în urmă, Dacian Cioloș, liderul grupului parlamentarilor europeni Renew Europe, a anunțat că Franța o va susține pe Laura Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului European, în locui lui Jean-François Bohnert, care va conduce parchetul anticorupție francez.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?