ALERTĂ Președintele Iohannis își trimite consilierul pentru politică externă la Chișinău pe fondul crizei politice de peste Prut

ALERTĂ Președintele Iohannis își trimite consilierul pentru politică externă la Chișinău pe fondul crizei politice de peste Prut

Consilierul Prezidențial pentru politică externă, Bogdan Aurescu, va efectua vineri o vizită de lucru la Chișinău, în contextul crizei politice din Republica Moldova, se arată într-un comunicat transmis de Administrația Prezidențială.

Din delegație vor mai face parte Dan Neculăescu, secretar de stat pentru relații cu vecinătatea estică și relații multilaterale la nivel global în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, și Daniel Ioniță, ambasadorul României în Republica Moldova.

Cei trei oficiali vor avea întâlniri ”cu forțele parlamentare și politice implicate în criza în curs din Republica Moldova, cu care va fi discutat contextul politic al crizei”.

”În conformitate cu Poziția României privind situația politică din Republica Moldova, exprimată la data de 11 iunie a.c., va fi reiterat apelul țării noastre la calm, reținere și dialog, necesare stabilității Republicii Moldova, și la continuarea parcursului său european. România, ca partener strategic al Republicii Moldova, consideră necesară o soluționare cât mai rapidă a crizei pe cale pașnică, în conformitate cu valorile și principiile Uniunii Europene, inclusiv ale statului de drept, precum și cu opțiunile exprimate prin vot de cetățeni la alegerile parlamentare din februarie 2019”, se mai arată în comunicat.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante