ALERTĂ Președintele Iohannis, SCOS de PSD din ceremonia oficială de preluare a președinției UE de către România! Proasta, pe scena Ateneului alături de Juncker, Tusk și Tajani

ALERTĂ Președintele Iohannis, SCOS de PSD din ceremonia oficială de preluare a președinției UE de către România! Proasta, pe scena Ateneului alături de Juncker, Tusk și Tajani

ALERTĂ Președintele Iohannis, SCOS de PSD din ceremonia oficială de preluare a președinției UE de către România! Proasta, pe scena Ateneului alături de Juncker, Tusk și Tajani. Program oficial: Președintele Iohannis nu va susține un discurs la ceremonia oficială de preluare a președinției UE de către România. Dăncilă, pe scena Ateneului alături de Juncker, Tusk și Tajani.

Ceremonia oficială de lansare a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, desfășurată joi seară la Ateneul Român, va fi deschisă de discursurile premierului Viorica Dăncilă și ale celor trei înalți oficiali ai UE (președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, președintele Consiliului European, Donald Tusk și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker), potrivit programului oficial transmis de Ministerul de Externe.

Președintele Klaus Iohannis nu apare pe lista oficialilor care au programate discursuri joi seară la Ateneu.

În schimb, președintele Iohannis are prevăzut în program un moment oficial pentru ziua de vineri, când va face declarații de presă la Cotroceni cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Programul oficial al ceremoniilor, transmis de Ministerul Afacerilor Externe:

Joi, 10 ianuarie 2019

PROGRAMUL EVENIMENTULUI de la Ateneu: intervalul orar 20.00 – 21.30

DISCURSURI OFICIALE:

Premierul României, Viorica-Vasilica Dăncilă
Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani
Președintele Consiliului European, Donald Tusk
Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker
PROGRAMUL CONCERTULUI:
– George Enescu, Rapsodia nr 1 în La major, Op.11
– Ludwig van Beethoven, Simfonia a 9-a în Re minor, Op.125, „Odă bucuriei”

Vineri, 11 ianuarie 2019

Locația: Administrația Prezidențială – Palatul Cotroceni

Intervalul orar: 10.30 – 10.50
– Președintele României, Klaus Werner Iohannis, și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, vor susține declarații de presă comune.

Locația: Palatul Victoriei

– 10.45 Întâmpinarea Colegiului Comisarilor de către viceprim-ministrul, ministrul mediului, Graţiela Leocadia Gavrilescu, viceprim-ministrul Viorel Ştefan, viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall, și viceprim-ministrul, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, interimar, Eugen Orlando Teodorovici.
– 11.45 Întâmpinarea președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker de către prim-ministrul României, Viorica-Vasilica Dăncilă
– Prim-ministrul României, Viorica-Vasilica Dăncilă, va organiza o conferință de presă comună cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.
Locația: Palatul Victoriei


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”