ALERTĂ Presiuni URIAȘE asupra procuroarei Lăncrănjan după finalizarea expertizei în dosarul Dragnea/TelDrum!

ALERTĂ Presiuni URIAȘE asupra procuroarei Lăncrănjan după finalizarea expertizei în dosarul Dragnea/TelDrum!

ALERTĂ Presiuni URIAȘE asupra procuroarei Lăncrănjan după finalizarea expertizei în dosarul Dragnea/TelDrum! Şeful interimar al DNA, Nistor Călin, anunţă că dosarul Tel Drum, instrumentat de procurorul Alexandra Lăncrănjan, în care Liviu Dragnea are calitatea de inculpat, ar putea fi finalizat înainte de alegerile europarlamentare. Nistor a scăpat fără să vrea și un amănunt: presiunile asupra procuroarei Lăncrănjan au început imediat după finalizarea expertizei!

„Sperăm ca în termen nu foarte lung să fie soluţionat într-un fel sau altul. Eu sper să fie de ordinul a câteva luni. Una, două, trei luni, nu ştiu. Procurorul îşi face planul", a declarat Nistor Călin, la B1 TV, precizând că Lăncrănjan a cerut o expertiză care a durat destul de mult timp, însă în prezent este finalizată.

Şeful interimar al DNA a vorbit şi despre disputa pe tema acestui dosar cu Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ).

"Eu pot spune doar că s-au primit mai multe solicitări de trimitere a dosarului, cu motivarea că ar fi magistrați cercetați în acea cauză. I-am cerut procurorul de caz să-și asume în scris această situație, a precizat că e un memoriu care viza niște magistrați, dar care a fost detașat și trimis la Secția Specială. Procurorul nostru s-a declarat competent să soluționeze cauza aflată la noi și a fost sesizat Procurorul general cu soluționarea conflictului de competență survenit între DNA și Secția Specială”, a declarat Nistor Călin.

Nistor Călin a susţinut că SIIJ a transmis că, în baza respectivului memoriu, ar fi unitate de parchet îndreptăţită să soluţioneze dosarul Tel Drum, însă procurorul Lăncrănjan nu a fost de acord, fiind sesizat procurorul general, cu un conflict pozitiv de competenţă.

Întrebat dacă nu i se pare dublios că fix dosarul Tel Drum e dorit de această Secție, Nistor a răspuns: „Eu sunt procuror și discut numai pe probe. Când o să am probe în sensul ăla, o să comunic. Dar nu discut nici de concidențe. Noi susținem în continuare că suntem competenți să soluționăm acel dosar”.

În dosarul „Tel Drum”, procurorii DNA au anunţat, oficial, că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”