ALERTĂ Prima instituție care recunoaște oficial că este subordonată lui Dragnea! Jandarmeria a sesizat DIICOT, acuzând o tentativă de lovitură de stat la mitingul din 10 august!

ALERTĂ Prima instituție care recunoaște oficial că este subordonată lui Dragnea! Jandarmeria a sesizat DIICOT, acuzând o tentativă de lovitură de stat la mitingul din 10 august!

ALERTĂ Prima instituție care recunoaște oficial că este subordonată lui Dragnea! Jandarmeria a făcut plângere la DIICOT, acuzând că pe 10 august s-a încercat schimbarea ordinii constituționale prin violență.

Jandarmeria acuză o tentativă de lovitură de stat la mitingul din 10 august și a sesizat DIICOT pentru acțiuni împotriva ordinii constituționale. Plângerea vine după acuzații similare lansate de Dragnea și PSD. Jandarmeria a sesizat DIICOT pentru articolul 397 alineatul 2 din Codul penal secțiunea Infracțiuni contra securității statului.

Art. 397: Acțiuni împotriva ordinii constituționale

(2) Întreprinderea de acțiuni violențe împotriva persoanelor sau bunurilor săvarsite de mai multe persoane impreună, în scopul schimbării ordinii constituționale ori al ingreunării sau impiedicării exercitării puterii de stat, dacă se pune în pericol securitatea natională, se pedepsește cu închisoarea de la 10 la 20 de ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

Plângerea Jandarmeriei vine după acuzațiile de tentativă de lovitură de stat lansate de Liviu Dragnea și PSD.

PSD a emis luni un comunicat în care reclamă astfel de fapte “exceptional de grave”.

”Cetătenii României, mai ales participanții de bună credintă la aceste manifestații, au dreptul să știe întreg adevărul din spatele acestor miscări de stradă, cine sunt autorii manipulărilor și intoxicărilor publice, cine a plătit și cu scop real s-a urmărit provocarea unei reacții emoționale împotrivă instituțiilor statului român și a ordinii constituționale. PSD consideră că informațiile apărute în presă cu privire la mitingul din 10 august conțin indicii temeinice cu privire la acțiuni subversive menite să vulnerabilizeze siguranță natională și autoritatea statului român. Astfel de chestiuni nu pot rămane neinvestigate de organele de anchetă. Nu este o dispută de ordin politic, ci un risc major care vizează România. În egală măsură PSD apreciază că se impune realizarea unui cadru legal care să asigure transparența totală a surselor de finanțare și a intereselor celor care initiază, întrețin și amplifică proteste de stradă în Romania”, se arată în comunicatul PSD.

 
 


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

3 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

4 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

5 De citit! Asta a lăsat PSD moștenire României!