ALERTĂ Primul semnal din USR/PLUS despre numirea Codruței Kovesi în fruntea Parchetului European

ALERTĂ Primul semnal din USR/PLUS despre numirea Codruței Kovesi în fruntea Parchetului European

UPDATE/Alianța 2020 USR PLUS anunță că va pune pe agenda tuturor negocierilor care urmează în PE candidatura lui Kovesi ca o necesitate atât pentru o reprezentare a României, cât și a Europei de Est la vârful instituțiilor europene.

 Alianța 2020 USR PLUS a anunțat miercuri că va susține în toate discuțiile și negocierile din Parlamentul European candidatura Laurei Codruța Kovesi la funcția de procuror-șef european, argumentând că astfel s-ar respecta echilibrul geografic în cadrul Uniiunii.

”După negocierile în care Consiliul European a agreat numele persoanelor care vor prelua conducerea instituțiilor europene pentru următorii ani, Alianța 2020 USR PLUS consideră că Estul continentului nu este bine reprezentat. La vârful Comisiei, Parlamentului European și Consiliului nu există încă acest echilibru geografic pe care noi l-am cerut și pentru care insistăm”, precizează Alianța 2020 într-un comunicat.

USR și PLUS subliniază că, în opinia lor, susținerea Parlamentului European pentru candidatura fostei șefe DNA este esențială, ținând cont că în acest moment aceasta este blocată în Consiliul European.

”Alianța 2020 USR PLUS va pune pe agenda tuturor discuțiilor și negocierilor care urmează această candidatură ca o necesitate atât pentru o reprezentare a României și a Europei de Est la vârful instituțiilor europene cât și ca o datorie de onoare a eurodeputaților noștri”, se mai arată în comunicat.

ALERTĂ Primul semnal din USR/PLUS despre numirea Codruței Kovesi în fruntea Parchetului European.

Ce a scris Cristian Ghinea pe Facebook:

„Mari emoții și mulți nervi în Parlamentul European legat de pachetul negociat în Consiliu.

Nu avem în pachet pe cineva din Est. Dar avem o candidatură blocată, câștigată meritocratic, a cuiva din Est: Laura Codruța Kovesi pentru Procuror European. Devine o datorie de onoare pentru Consiliu să renunțe la poziția de până acum și să susțină un procuror independent și curajos.

În ce privește Parlamentul European, vom cere președintelui PE, pe care îl votăm în curând, să reconfirme sprijinul pentru dna Kovesi. Delegația USR PLUS a afirmat necesitatea susținerii pentru candidatura sa în dialogurile de până acum și o vom face în continuare.”

După mai multe runde de negocieri eșuate între Parlament și Consiliu pentru numirea procurorului-șef european, discuțiile au fost sistate înainte de alegerile europarlamentare, urmând a fi reluate după constituirea noului Legislativ. Blocajul a fost cauzat de faptul că Parlamentul a susținut-o pe Laura Codruța Kovesi pentru acest post, în vreme ce Consiliul l-a sprijinit pe francezul Francois Bohnert.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Recucerirea Insulei Șerpilor de către Rusia - consecințe majore pentru România care poate deveni furnizor energetic inclusiv pentru Europa de Est

2 Cum a devenit interlopul Calu proxenetul șef din Tenerife. O fostă membră PRM, colegă de dosar

3 VIDEO O întreagă formație de atac a armatei ruse a fost distrusă după ce a intrat într-un câmp minat

4 Șansele tancurilor rusești în fața celebrelor blindate americane M1 Abrams, care ar putea ajunge în Ucraina

5 Vlasov juca milioane euro din banii Camerei de Comerț la cazinou. Cămătarii îi „susțineau” pierderea