ALERTĂ PSD susține că va demite Guvernul Orban prin moțiune de cenzură

ALERTĂ PSD susține că va demite Guvernul Orban prin moțiune de cenzură

Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat Lucian Romaşcanu, susţine că atitudinea Guvernului, care doar a informat Parlamentul cu privire la prelungirea stării de alertă, fără a cere încuviinţarea acesteia, va avea drept consecinţă moţiunea de cenzură despre care PSD spune că „va fi fatală” executivului. Social-democraţii acuză ca guvernul a luat astfel de decizii „ca să justifice deciziile din pandemie, inclusiv tunurile financiare ori numirile clientelare, guvernul PNL având nevoie să arate că lucrurile sunt mai grave decât sunt în realitate pentru a continua aceste acţiuni”. Romaşcanu a mai afirmat că legea referitoare la starea de alertă va fi amendată astfel încât prelungirea stării de alertă să nu mai poată fi făcută fără acordul Parlamentului. 

PSD cataloghează drept „o bătaie de joc la adresa legii” şi un „abuz imens” decizia Guvernului de a nu solicita un vot în Parlament pentru prelungirea stării de alertă, susţinând că această decizie va avea două consecinţe majore. 

Prima este, conform senatorului PSD Lucian Romaşcanu, aceea că „Guvernul Orban s-a ales cu o moţiune de cenzură care îi va fi fatală”, a doua consecinţă fiind aceea că  guvernul PNL a instaurat „starea de haos” în România.

În acest context, social-democraţii „somează” guvernul să ceară votul Parlamentului pentru orice decizie privind prelungirea stării de alertă. 

„De ce credem noi că se întâmplă toate aceste manipulări şi ascunderi ale adevărului? Pentru că firmele prietene au făcut stocuri de măşti de protecţie pentru două stări de alertă, probabil, nu? Sau pentru că ştiu că după starea de alertă urmează o moţiune de cenzură care a duce la căderea Guvernului sau pentru că au luat decizii disproporţionate, în starea de urgenţă, care au dus la prăbuşirea economiei. (...) Şi, nu în ultimul rând, ca să justifice deciziile din pandemie, inclusiv tunurile financiare ori numirile clientelare, guvernul PNL având nevoie să arate că lucrurile sunt mai grave decât sunt în realitate pentru a continua aceste acţiuni ” a mai afirmat Lucian Romaşcanu. 

Reprezentantul PSD acuză totodată că guvernanţii au folosit pandemia  „pentru a-şi atinge propriile scopuri şi pentru a satisface nevoile clienţilor PNL”, susţinând din nou că  „Guvernul PNL ascunde sau manipulează adevărul legat de pandemia cu COVID, insistent şi cu premeditare”. 
„Vom aduce amendamente la Legea 55 astfel încât prelungirea stării de alertă să nu se mai poată face fără acordul Parlamentului” a anunţat Lucian Romaşcanu.

PSD le cere românilor să respecte măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-Cov-2. 
„Indiferent de minciunile şi manipulările pe care PNL le aduce în spaţiul public solicităm românilor să continue portul măştii în spaţiul public să continue măsurile de distanţare pentru a proteja pe ei şi pe cei dragi” a mai declarat Lucian Romaşcanu.

Acesta aduce şi ceea ce a numit „argumente” care arată faptul că datele privind îmbolnăvirile sunt manipulate, între acestea Romaşcanu enumerând faptul că Guvernul are monopolul informaţiilor oficiale şi „refuză obsesiv” să lase informaţii să iasă public şi din alte surse, dând exemplul faptului că „Guvernul a împiedicat Primăria” Capitalei să facă testarea în masă, dar şi faptul că „epidemiologii care arătat realitatea pe care PNL vrea s o mascheze au fost îndepărtaţi, vezi cazul Streinu Cercel”.

Nu în ultimul rând, PSD acuză autorităţile că „testează în funcţie de interesul politic şi nu de necesităţi” subliniind că adevărul e că doar 6,9% din cele peste 2600 de locuri de terapie intensivă erau ocupate în această lună.
Sursa: News.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”