Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

ALERTĂ Revoltă în Poliție! Carmen Dan, acuzată că vrea să politizeze instituția subordonându-i pe poliști primarilor PSD!

Sindicatul Europol: Asistăm la cea mai mare palmă dată Poliției Române – transformarea într-o redută a primarilor. Carmen Dan vrea să politizeze instituția. Poliția Română se transformă într-o scenă comică din serialul Las Fierbinți, consideră polițiștii din sindicatul Europol. Acesta acuză, într-un comunicat postat marți pe Facebook, faptul că Ministerul Dezvoltării vrea ca șefii de post, dar și cei de nivel orășenesc și municipal să fie evaluați de primari.

„Se încearcă o consolidare a monopolului factorului politic asupra poliției”, se mai arată în comunicatul Sindicatului Europol, potrivit căruia ministrul Internelor, Carmen Dan, dorește să faciliteze acest lucru.

Postarea integrală a Sindicatului Europol:

„După modelul evaluării făcute polițistului Robi Doroftei de către primarul Vasile din Las Fierbinți, în același mod se urmărește evaluarea polițiștilor din MAI. Asistăm la cea mai mare palmă dată Poliției Române, unde șefii poliției vor deveni adevărate unelte ale primarului, unde ordinele și directivele politice vor deveni ”lege”.

Ușor, dar sigur, Poliția Română se transformă într-o scenă comică din serialul Las Fierbinți, unde polițistul Robi este valetul primarului Vasile. În acest mod hilar, dar în același timp jalnic, se dorește transformarea instituției poliției într-o redută a primarilor.

Printr-o adresă trimisă Ministerului Afacerilor Interne, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice solicită ca șefii posturilor de poliție, sefii  polițiilor orășenești și șefii polițiilor municipale să fie evaluați de către primarul unității administrativ-teritoriale,respectiv primarul comunei,  al orașului sau al municipiului.

După ce  încercările de trecere a Poliției Române în subordinea primariilor au fost eșuate, se încearcă o consolidare a monopolului factorului politic asupra poliției, ministrul  Carmen Dan fiind cea care vrea să faciliteze, prin rolul pe care îl are, politizarea în ansamblu a instituției.

Relația dintre șefii polițiilor orășenești sau municipale este văzută ca o problemă cu care se confruntă primarii, așa cum reiese din  adresa remisă, fapt pentru care evaluarea activității și conduitei șefului structurii teritoriale de poliție va sta în pixul primarului.

Au uitat totuși să menționeze în adresă trimisă faptul ca primarii sunt reprezentanții politicului în teritoriu și au posibilitatea să își desemneze reprezentanți în structurile Autorității Teritoriale de Ordine Publică, unde pot verifica sau solicita rapoarte ale activității politiei în județul respectiv.

Menționăm că evaluarea polițistului este reglementată de art. 26 din Legea 360/2002 privind Statutul polițistului și  repectiv Anexa 8 a Ordinului MAI nr. 140/2016 privind activitatea de management resurse umane în unitățile de poliție ale Ministerului Afacerilor Interne unde activitatea de evaluare este o obligație de serviciu a șefilor stabiliți în conformitate cu prevederile art. 26^2 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, cu modificările și completările ulterioare, care poartă întreaga răspundere pentru obiectivitatea realizării acesteia.

Poziția organizației noastre este una fermă și nu vom accepta sub nicio formă imixtiunea factorului politic în evaluarea de serviciu a polițiștilor. Primarii pot evalua polițiștii locali aflați în subordine, ci nu polițiștii din  cadrul Poliției Române, neexistând relație de subordonare.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol”


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dan Barna, ÎNGROPAT de RISE Project: A folosit aceleași scheme ca Dragnea!

2 DOCUMENT / Lovitură de teatru în Dosarul Vâlcov!

3 Ce vremuri...Însă, la unii, coafura rezistă...

4 BREAKING Savonea NU a reușit s-o impună pe procuroarea PSD la Secția Specială nici a 7-a oară!

5 Ultima MUIE dată de Guvernul Dăncilă României! O petardă PSD numită secretar de stat la ministerul Justiției!

recomandări

Te ia DNA: Mihai Mohaci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Inspirație de weekend