ALERTĂ România a ieșit din cursa pentru noua fabrică Volkswagen/Skoda. Turcia și Bulgaria sunt posibilele destinații

ALERTĂ România a ieșit din cursa pentru noua fabrică Volkswagen/Skoda. Turcia și Bulgaria sunt posibilele destinații

România a ieșit din cursa pentru noua fabrică Volkswagen/Skoda. Turcia și Bulgaria sunt posibilele destinații. Noua fabrică multi-brand Volkswagen – Skoda va fi contruită în Turcia sau Bulgaria, România nemaifiind o opțiune, scrie presa cehă, care îl citează pe liderul sindicatului Skoda, Jaroslav Povšík.

În noua uzină auto vor fi produse atât modele Skoda, cât și alte modele din grupul Volkswagen.

”Turcia a fost selectată pentru că există o infrastructură bună, dar mediul politic e nesigur. O altă locație poate fi Bulgaria, care e mai stabilă și e stat membru UE”, a declarat liderul de sindicat citat de Ceske Noviny.

Reamintim că grupul german Volkswagen a anunțat încă din 2017 că va construi o nouă uzină în estul Europei. La acel moment erau vehiculate de presa germană ca posibile destinații Bulgaria, Serbia, România, Turcia și Macedonia.

Oficialii din Iași au transmis la acel moment către Volkswagen documente oficiale prin care își arătau disponibilitatea de a găzdui uzina. Pe de altă parte, România are o mare problemă cu infrastructura de transport, fapt reclamat constant de industria auto existentă.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

3 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla

4 Așa o fi?

5 Ăsta e, probabil, cel mai prost soldat rus! Priviți ce-a făcut după jefuirea unei case din Irpin