ALERTĂ Tăriceanu anunță că ALDE și Pro România, partidul lui Ponta, au încheiat o alianță politică!

ALERTĂ Tăriceanu anunță că ALDE și Pro România, partidul lui Ponta, au încheiat o alianță politică!

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat miercuri că a hotărât, împreună cu liderul Pro România, Victor Ponta, încheirea unei alianțe politice și constituirea de grupuri parlamentare comune.

”Discuții fructuoase în această dimineaţă cu liderul Pro România, Victor Ponta : am hotărât o viitoare colaborare sub forma unei Alianțe politice! ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, şi astfel vom fi a treia forță politică parlamentară , după PSD şi PNL. În perioada imediat următoare grupurile de lucru ale celor două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianţei şi protocolul de colaborare”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

Anunțul liderului ALDE vine pe fondul unor discuții anterioare, eșuate, cu cu PSD și Pro România pentru stabilirea unui candidat comun la alegerile prezidențiale. PSD a decis însă să o susțină pe Viorica Dăncilă în cursa pentru Cotroceni, în vreme ce ALDE a anunțat că va merge pe mâna lui Călin Popescu Tăriceanu.

În urma eșuării negocierilor pentru un candidat comun, au apărut tot mai multe discuții privind o eventuală ieșire a ALDE de la guvernare.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...