ALERTĂ/Dosar cu o mită de aproape 7 milioane de lei redeschis la cererea DNA!

ALERTĂ/Dosar cu o mită de aproape 7 milioane de lei redeschis la cererea DNA!

Curtea de Apel Bucureşti  a confirmat cererea şefului interimar DNA, Nistor Călin, de redeschidere a anchetei în cazul lui Ioan Folescu, fostul şef PDL al Electrica, potrivit portalului instanţei. Ioan Folescu este acuzat că ar fi primit mită aproape 7 milioane de lei de la avocatul Doru Boştină ca să îi acorde contracte de asistenţă juridică.

„În perioada 2010 – 2013, inculpatul Folescu Ioan, în calitate de persoană cu funcție de conducere în cadrul S.C. Electrica S.A., a pretins şi primit de la o persoană un comision ce varia între 30% şi 50 % (în total 6.811.328 lei) din cuantumul a cinci contracte de consultanță încheiate între S.C. Electrica S.A. și societatea acesteia din urmă. Banii respectivi au fost pretinși și primiți în legătură cu atribuirea şi, ulterior, derularea, în condiţii avantajoase, a contractelor respective”, arăta DNA în martie 2017, atunci când l-a plasat pe Folescu sub control judiciar.

Ulterior însă, în iunie 2018, procurorul de caz a clasat acuzaţia pe motiv că „nu există probe suficiente care să susțină săvârșirea de către persoana respectivă a infracțiunii de luare de mită”.

„Deși este incontestabilă existența remiterii sumelor de bani, de către denunțător către intermediari, doar declarațiile anumitor persoane (denunțător, martori) nu au o valoare probatorie în sine, decât dacă sunt coroborate cu alte probe certe de vinovăție, dincolo de orice dubiu rezonabil, din care să rezulte că inculpatul ar fi comis infracțiunea respectivă (regula „in dubio pro reo” constituie un complement al prezumției de nevinovăție)”, arătau procurorii într-un  comunicat de presă.

Ulterior, în noiembrie 2019, şeful interimar al DNA, procurorul Nistor Călin, a infrmat decizia de clasare şi a cerut Curţii de apel redeschiderea anchetei.

FOTO Extras din motivarea judecătorului Curţii de Apel Bucureşti de redeschidere a dosarului lui Ioan Folescu

 SURSA:  G4Media.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”