Alex Florin Florența: Avem o mare problemă ce ține de motivarea procurorilor. Componenta financiară nu se poate la noi în sistem

Alex Florin Florența: Avem o mare problemă ce ține de motivarea procurorilor. Componenta financiară nu se poate la noi în sistem

Alex Florin Florența, propunerea ministrului Justiției pentru funcția de procuror general, este de părere că există o problemă în Ministerul Public în ceea ce privește motivarea procurorilor, precizând că „din păcate” aceștia nu pot fi premiați cu bani.

Alex Florin Florența, propunerea lui Predoiu pentru Parchetul General FOTO: Inquam Photos

Acesta a fost întrebat în timpul interviului susținut în fața membrilor Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) despre un punct trecut în proiectul său de management, care se referă la identificarea unor modalități de premiere a procurorilor care se evidențiază în activitatea lor, potrivit Agerpres.

„Avem o mare problemă, pe care o resimţim cu toţii, ce ţine de motivarea procurorilor în sistem. Această lipsă de motivaţie, cred eu, vine şi din lipsa unei viziuni şi a unei direcţii de acţiune foarte clar asumate, astfel încât fiecare procuror să înţeleagă de ce, din acel coş zilnic cu care se trezeşte luni pe colţul mesei, i se cere să soluţioneze dosarul X sau Y şi nu tot coşul la întâmplare. Cred că adoptarea unei viziuni mult mai închegate şi mai evidente pentru a înţelege fiecare procuror de ce face un anumit dosar, de ce se chinuie pe o anumită direcţie, are aptitudinea de a mobiliza mult mai bine corpul de procurori", a răspuns procurorul, potrivit sursei citate.

Alex Florin Florența susține că trebuie gândit un sistem la nivelul Ministerului Public prin care să fie identificați pentru funcții de conducere procurorii care se evidențiază în activitatea de urmărire penală.

„Ca mod de premiere, evident nu mă refeream la neapărat la componenta financiară, de bani, pentru că, din păcate, asta nu se poate la noi în sistem, dar există componente de valorificare a lor, de premiere a unor astfel de procurori, printr-o sumă de alte măsuri adiacente: diplome, plachete, prezentarea lor într-o anumită şedinţă publică, evidenţierea lor într-un anumit context public, care să-i valorifice în raport de colectivul din care fac parte. Ca şi criterii - pot fi nenumărate: mă refer aici la numărul de rechizitorii în cauze de anumită complexitate, numărul de dosare soluţionate, implicarea în alte activităţi adiacente ale unităţii de parchet", a precizat procurorul Alex-Florin Florenţa.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...