Alianța Pacienților Cronici solicită schimbarea conducerii interimare a Spitalului Colentina

Alianța Pacienților Cronici solicită schimbarea conducerii interimare a Spitalului Colentina

Alianța Pacienților Cronici din România (APCR) a solicitat, marți, într-o scrisoare deschisă adresată Primăriei Capitalei, schimbarea conducerii interimare a Spitalului Colentina cu o conducere nouă, instalată prin concurs, și nu prin numire directă de către primarul general.

"Am luat la cunoștință despre tensiunile create în Spitalul Colentina din București de noua conducere numită abuziv și colorată politic, despre declarația doamnei manager, Silvi Ifrim, făcută către medici, și anume "Binele pacientului este o lozincă", despre presiunea exercitată asupra medicilor care au îndrăznit să expună situația reală din spital, despre demisia unor medici de excepție. Toate aceste motive determină APCR să ceară urgent schimbarea conducerii interimare a spitalului cu o conducere nouă, instalată prin concurs, și nu prin numire directă de către primarul general", afirmă reprezentanții APCR în scrisoarea deschisă.

Potrivit APCR, "destabilizarea" unui spital care funcționa "în normalitate cu medici de excepție care au decis să renunțe la mirajul Occidentului și să lucreze în țara lor și pentru poporul lor este o crimă împotriva cetățenilor acestei țări, comisă în numele și din interese politice".

Totodată, APCR dorește ca sistemul de sănătate să fie urgent depolitizat, iar criteriul de bază în conducerea sistemului să fie competența, și nu culoarea politică.

"Facem un ultim apel la intrarea în normalitate, rezervându-ne dreptul de a protesta prin toate căile legale vizavi de aceste ,,colorate' abuzuri. Avem speranța că sesizarea noastră va fi dezbătută în regim de urgență și vor fi luate cele mai corecte și legale măsuri. Atragem atenția că vom supraveghea atent evenimentele în desfășurare", menționează reprezentanții alianței.

Luni, neurochirurgii Ionuț Gobej și Dorin Bică au anunțat că demisionează de la Spitalul Colentina, arătând că în ultimele opt luni secția de Neurochirurgie a refuzat 60 de pacienți din cauza lipsei de personal, de consumabile și medicamente și a programului operator restricționat.

Ulterior, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a solicitat conducerii ASSMB să îi prezinte, până vineri, un raport detaliat referitor la problemele de personal și dificultățile în derularea procedurilor de achiziții de materiale medicale cu care se confruntă unitatea medicală.

Totodată, potrivit unui comunicat al PMB transmis AGERPRES, Gabriela Firea a discutat, luni, cu cei doi medici neurochirurgi demisionari despre problemele pe care le reclamă și le-a cerut să își reconsidere decizia, asigurându-i de sprijinul său.

Primarul i-a propus doctorului Gobej să preia interimar postul de șef de secție Neurochirurgie și le-a solicitat celor doi medici să îi facă o propunere pentru un director medical interimar al Spitalului Colentina.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Urlă Orban că i-au luat „dușmanii” partidul? Nu, știe că dosarele de la DNA ale Camarilei vor ieși pe piață cu…

2 Zvonuri...

3 Un nou cal troian al Rusiei? / Dezvăluiri despre cel care ar putea produce marele șoc în Europa câștigând președ…

4 Așa o fi?

5 Așa e! Aceste două cocini ar trebui închise! Iar imbecilii care i-au intoxicat pe români detestați public