Aliații continuă zborurile de spionaj deasupra Dobrogei

Aliații continuă zborurile de spionaj deasupra Dobrogei

Aliații continuă zborurile de spionaj în zona Dobrogei, iar cel mai priobabil, ucrainenii primesc în timp real date despre mişcările ruşilor pe mare, aer sau uscat de la aceste avioane de supraveghere ale NATO care survolează zilnic România.

Între altele, marți, deasupra Dobrogei s-a aflat un aparat de patrulare antisubmarin de tip P-8A Poseidon care îndeplinește misiuni de tip „Intelligence, Surveillance, Reconnaissance”. Bazat pe 737-800ERX, P-8A Poseidon a operat misiuni de cercetare în zona litoralului românesc monitorizând astfel situaţia din Marea Neagră până la Odessa, pentru a înţelege mișcările fostei Arate Roșii în această zonă. Aparatul a zburat pe ruta aproximativă Babadag-Navodari și retur, iar la un moment dat a realizat și o incursiune spre Sulina.

Apoi, tot în zona Dobrogei a zburat și un Gulfstream G550 AEW (indicativ PERSEO71) al Aeronautica Militare. Gulfstream G550 este un avion de război electronic al forţelor aeriene italiene, care a zburat în buclă între Babadag și Mangalia, cu o incursiune spre Focșani. Aeronava este dotată cu un radar capabil să urmărească 100 de ținte concomitent, pe o rază de aproape 400 de kilometri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…