Alimente recomandate dacă suferi de migrene

Alimente recomandate dacă suferi de migrene

Oricine a suferit vreodată o migrenă știe cât de cumplite pot fi aceste dureri de cap și cum te pot face indisponibil, atunci când apar. Deși au fost îndelung studiate, încă este greu de înțeles ce anume le cauzează. Totuși, se știe ce le poate declanșa și ce le poate ameliora.

Migrenele pot fi prevenite FOTO Shutterstock

Se știe că anumite alimente sau băuturi pot preveni migrenele sau le pot ameliora. Anumite alimente conțin cantități mari de minerale, vitamine și acizi grași care pot ajuta la prevenirea migrenei. Magneziul, acizii grași omega-3, alimentele favorabile keto și cofeina pot ajuta la prevenirea acestora. De asemenea, legumele cu frunze verzi, avocado sau peștele sunt pe lista alimentelor recomandate de medici.

Alimente și băuturi care pot preveni migrenele

  • Alimente bogate în magneziu

Cercetările efectuate pe femei, în majoritate albe, arată că magneziul poate oferi ameliorarea migrenei. Alimentele bogate în magneziu includ legumele cu frunze verzi, avocado și tonul.

Cercetările indică faptul că creșterea acizilor grași omega-3 poate ajuta persoanele cu migrenă. Alimentele bogate în acizi grași omega-3 includ peștele, cum ar fi macroul și somonul, semințele și legumele, potrivit Health Line .

S-ar putea să nu fie pentru toată lumea, dar cercetările arată că o dietă keto poate ajuta la reducerea migrenelor, în comparație cu o dietă standard . Aceasta înseamnă să mănânci alimente cu un conținut scăzut de carbohidrați și bogat în grăsimi, cum ar fi fructele de mare, legumele fără amidon și ouăle. Aveți grijă, însă: Unele alimente keto-friendly pot declanșa atacuri de migrenă. Discutați întotdeauna cu un medic sau cu un dietetician înainte de a începe o dietă keto, deoarece există riscuri.

Menținerea unor niveluri bune de hidratare poate ajuta la prevenirea migrenei și la reducerea simptomelor, deoarece deshidratarea poate fi un factor declanșator al migrenei. Anumite ceaiuri pot avea, de asemenea, beneficii suplimentare, cum ar fi reducerea simptomelor de greață sau a durerilor de cap.

Efectuarea anumitor modificări ale obiceiurilor alimentare poate fi, de asemenea, de ajutor, cum ar fi limitarea sodiului și a grăsimilor sau încercarea unei diete cu conținut glicemic scăzut. National Headache Foundation sugerează, de asemenea, să încercați o dietă cu conținut scăzut de tiramine. Site-ul lor are o listă detaliată a ceea ce trebuie să mănânci și ce trebuie să eviți.

Ce să eviți pentru a nu cauza o nouă migrenă

Evitarea alimentelor procesate în favoarea alimentelor întregi, neprocesate este, în general, un sfat bun pentru toată lumea, deși este greu de evitat în totalitate alimentele procesate. Dacă considerați că aditivii precum aromele artificiale, îndulcitorii sau conservanții sunt factori declanșatori de migrene, încercați să îi evitați pe cât posibil.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani