Alina Albu, numită șef DIICOT. Președintele a semnat decretul

Alina Albu, numită șef DIICOT. Președintele a semnat decretul

Alina Albu a fost numită de președintele Klaus Iohannis în funcția de procuror-șef a DIICOT, pentru o perioadă de trei ani. Propunerea a fost înaintată de ministrul Justiției, deși CSM a dat un aviz consultativ negativ.

FOTO Inquam Photos / Alexandru Bușca

Administrația Prezidențială a informat că președintele Klaus Iohannis a semnat joi, 13 aprilie, decretul pentru numirea procurorului Alina Albu în funcția de procuror-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, pe o perioadă de 3 ani.

CSM a dat un aviz negativ

Cătălin Predoiu a propus-o pe Alina Albu pentru a prelua șefia DIICOT, un procuror au experienţă, însă magistratul a primit aviz negativ de la CSM , ceea ce a dus la reluarea interviului la Ministerul Justiţiei.

Alina Albu a primit pe 16 martie 5 voturi negative și unul pozitiv. Avizul CSM este însă unul consultativ.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ propunerea ministrului justiţiei de numire în funcţia de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a doamnei Albu Alina, procuror în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilorde Criminalitate Organizată și Terorism - structura centrală. (majoritate: 1 votda, 5 voturi nu )", este decizia procurorilor din CSM.

Cine este Alina Albu

Printre dosarele la care a lucrat Alina Albu se află şi cel privind crima de la Caracal, ea fiind cea care a amendat-o pe Monica Melencu, mama Luizei, fata de 18 ani ucisă de Gheorghe Dincă.

De altfel, în timpul interviului, care a durat aproape trei ore, Alina Albu a fost întrebată, la un moment dat, dacă are vreun regret în legătură cu amendarea mamei Luizei, după ce femeia a refuzat să i se preleveze probe biologice în vederea efectuării unei expertize ADN în SUA.

Dacă mă întrebaţi de remuşcări, în cariera mea nu am avut momente în care să am remuşcări pentru că aş fi creat vreun disconfort cuiva. Am încercat în fel şi chip ca acea probă să poată fi administrată. Am început cu cele mai soft şi cele mai bune metode de a colabora şi interacţiona cu persoanele respective. Nu am avut niciodată intenţia de a face rău, ci din contră, să iasă adevărul la lumină", a explicat Albu atunci.

Noi șefi la toate Marile Parchete

La finalul lunii martie, președintele Klaus Iohannis a semnat decretele de numire în funcție a procurorului general al României și a șefului DNA, respectiv procurorii Alex Florența și Marius Voineag.

Procedurile de numire au fost declanșate ca urmare a expirării mandatelor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cazul Halep ia turnuri dramatice. Verdict schimbat când s-a aflat identitatea jucătoarei, scriu americanii

2 Un mare scandal sexual zguduie Polonia / Un băiat care se prostitua a leșinat la o orgie a unor preoți catolici

3 Florin Călinescu și viața la țară: „Am o gospodărie cu multe animale, dar iedul l-am dat că se ținea de rele“

4 „Apar NUMAI deasupra aglomerărilor urbane” / Olivia Steer spune că prietenii ei s-au îmbolnăvit de enteroviroză de la dârele lăsate de avion pe cer

5 Sports Illustrated publică o informație care dinamitează cazul Halep