Alina Gorghiu: Îi cer lui Ludovic Orban, candidat la Primăria Capitalei, un minimum de 50% pe liste femei

Alina Gorghiu: Îi cer lui Ludovic Orban, candidat la Primăria Capitalei, un minimum de 50% pe liste femei

Copreședintele PNL Alina Gorghiu s-a pronunțat sâmbătă, la Gala Femeilor Liberale, pentru egalitatea de gen în politică și i-a cerut candidatului PNL la Primăria Capitalei, Ludovic Orban, 'un minim 50% pe liste femei'.

"Chiar dacă avem un candidat bărbat la Primăria Capitalei, să știți că iubește femeile și vreau să-i cer lui Ludovic Orban, așa cum am făcut peste tot în țara asta și către toți președinții de filială am adresat rugămintea, un minim 50% pe liste femei. În momentul în care vom avea egalitate cotă de gen, nu o să mai am nici eu, exclusiv, doamne la cabinetul parlamentar și o să accept acea cotă de 30% bărbați", a precizat Gorghiu.

Ea a adăugat că PNL promovează implicarea femeilor în politică, pentru rezolvarea problemelor ce țin de demografie, de educație, de prevenția în sănătate.

"PNL promovează implicarea femeilor în politică, pentru că noi credem în mobilizarea tuturor resurselor pentru succesul nostru național. Avem în Parlament două proiecte care pot schimba politica românească și aceste două proiecte introduc cotele de gen în legislația electorală din România. E un model care funcționează în peste 90 de state, care au reușit să crească participarea femeilor în politică și vă rog să o priviți mai mult decât o cauză a femeilor din România, o cauză care vizează normalul în societatea românească", a subliniat liderul liberal.

Gorghiu și-a exprimat speranța că PNL va reuși, până în luna iunie, să depună în Parlament un proiect legislativ pentru stoparea declinului demografic din România.

"Anul 2016 înseamnă o populație pe care România o mai avea în 1966. Știm cu toții că ponderea tinerilor sub 15 ani este de 15 procente astăzi, față de 26 cât erau în 1970. Și atunci vă întreb cine va susține economia pe viitor, cine va plăti pensii și salarii în viitoarele zeci de ani, dacă declinul demografic continuă. Sunt întrebări la care nu avem voie să răspundem peste 30 sau 50 de ani. Sunt întrebări pentru care răspunsurile și soluțiile trebuie să vină de astăzi, în scopul de a pune capăt declinului demografic. Vă adresez și eu provocarea de a merge în întâmpinarea colegilor noștri care încearcă să genereze acest pachet legislativ, pe care eu sper că PNL va reuși până în luna iunie să-l depună în Parlament", a afirmat copreședintele PNL.

În context, ea s-a referit și la posibilitatea creșterii alocațiilor pentru copii, în momentul în care PNL va fi la guvernare.

"Vom ajunge să o ducem (n.r. — alocația pentru copii) până în 200 de lei, la momentul la care vom avea guvern liberal la Palatul Victoria, vom gândi acele programe care să permită forme de angajare flexibilă pentru familiile cu copii mici. Trebuie să ne gândim și la milioanele de români din diaspora. Este important, pentru că sunt o resursă demografică importantă de care avem obligația să ținem cont și să-i respectăm", a mai precizat Gorghiu.

Organizația Femeilor Liberale a organizat sâmbătă, la Ateneul Român, Gala Femeilor Liberale, Ediția a IV-a, eveniment anual de tradiție care celebrează reușitele doamnelor implicate în viața societății.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...