Alo, Salvarea? Tăriceanu, declarație de o imbecilitate fără margini! N-am discutat cu americanii despre justiție, dar am observat că ei sunt conștienți de rolul malefic pe care l-au jucat componentele „statului paralel”/VIDEO

Alo, Salvarea? Tăriceanu, declarație de o imbecilitate fără margini! N-am discutat cu americanii despre justiție, dar am observat că ei sunt conștienți de rolul malefic pe care l-au jucat componentele „statului paralel”/VIDEO

Alo, Salvarea? Tăriceanu, declarație de o imbecilitate fără margini! N-am discutat cu americanii despre justiție, dar am observat că ei sunt conștienți de rolul malefic pe care l-au jucat componentele „statului paralel.” Cum dracu să discute, când el a plătit 50.000 de dolari DOAR ca să-și facă poze cu ei?

De la minutul 33.44:

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat joi, după o vizită în Statele Unite, că oficialii americani cu care s-a întâlnit sunt „conștienți de rolul malefic” pe care l-a jucat statul paralel în Europa și în SUA.

Întrebat dacă a discutat cu oficialii americani despre subiectul justiției, Tăriceanu a răspuns la dcnews.ro:

„Nu, nu am intrat in asemenea subiecte, pentru ca trebuie dezvoltat, dar am observat ca oficialii americani, nu doar Pence dar si ceilalti, sunt constienti de rolul malefic pe care l-au jucat componentele statului paralel si la ei si in Europa. Ei nu trateaza aceste lucruri cu usurinta, nu”.

Vezi aici integral contractul:

ALDE a contractat cu câteva zile înainte de vizita lui Călin Popescu Tăriceanu în Statele Unite serviciile unui firme de lobby, rezultă din contractul înregistrat oficial în data de 8 aprilie pe site-ul Departamentului de Justiție. Conctractul, în valoare de 50.000 de dolari, plătibili în trei tranșe, prevede fără echivoc faptul că firma de consultanță se obligă să aranjeze ”întâlniri între reprezentanții ALDE România cu oficiali guvernamentali în timpul săptămânii din 8 aprilie”, dezvăluie G4Media.ro.

 Senatul a anunțat oficial, miercuri dimineața, că președintele Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit marți, 9 aprilie, la Washington, cu Mike Pence, vicepreședinte SUA și președinte ex-officio al Senatului SUA și cu gen.lt.(r) Keith Kellogg, consilierul pentru securitate națională al vicepreședintelui SUA.

Contractul este semnat de firma de lobby Mercury Public Affairs LLC și Keystone Strategic Advisers LLC, reprezentantul ALDE. Din partea Keystone Strategic Advisers, contractul este semnat de Vladimir Petrovic. O primă tranșă în valoare de 10.000 de dolari a trebuit plătită simultan cu prestarea serviciului, alte două tranșe în valoare de 20.000 de dolari fiecare urmând să fie plătite pe data de 5 mai și 5 iunie 2019.

Vladimir Petrovic a fost ambasadorul Serbiei in SUA, potrivit unui comunicat publicat de Keystone într-o publicatie de profil. Ulterior a lucrat în calitate de consultant pentru guvernatorul de Michigan, Jennifer Granholm, dar și in campania pentru un loc in Senat a viitorului presedinte Barack Obama. 

Mercury este o companie de consultanta apropiata de Partidul Republican si care a fost mentionata de Robert Mueller in investigatia care privea presupusul amestec al Rusiei in campania din SUA. Potrivit publicatiei The Daily Beast, Mercury a inflorit sub administratia Trump si a continuat sa faca afaceri cu oligarhi rusi, in ciuda atentiei lui Mueller. Unul dintre clientii sai este oligarhul rus Oleg Deripaska, extrem de apropiat de Putin, mai scrie G4Media.ro.

Alt client controversat al lui Mercury e compania chineza ZTE, acuzata, ca si Huawei, de legaturi cu serviciile secrete chineze.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență