Alte două actriţe iraniene, urmărite în justiţie pentru că nu au purtat vălul obligatoriu la un eveniment public

Alte două actriţe iraniene, urmărite în justiţie pentru că nu au purtat vălul obligatoriu la un eveniment public

Încă două actrițe iraniene vor fi urmărite în justiţie pentru că au apărut fără vălul obligatoriu la un eveniment public la Teheran, la câteva zile după ce poliţia a depus plângere împotriva altor două actrițe iraniene pentru aceeaşi infracţiune, a anunţat marţi presa locală.

În urma îndepărtării hijab-ului de către Afsaneh Baygan şi Fatemeh Motamedarya, două actriţe de film şi televiziune, în timpul unei ceremonii, a fost lansată o acţiune în justiţie împotriva acestora, iar cazul a fost trimis parchetului”, a anunţat agenţia Fars, citând un comunicat al poliţiei.

Imaginile cu cele două actrițe au devenit virale duminică pe reţelele de socializare, după ce au participat la o petrecere pentru un celebru actor iranian, Atila Pesyani, organizată la Teheran.

Pe 25 aprilie, poliţia din Teheran a depus o plângere împotriva altor două actriţe, Katayoun Riahi şi Pantea Bahram, pentru că „au comis infracţiunea de a îndepărta hijab-ul în public şi de a publica fotografii pe internet”, arată surse citate de Agerpres.

Alte două actrițe, în aceeași situație

Anunţul survine după ce la jumătatea lunii aprilie a intrat în vigoare un nou plan al poliţiei pentru a înăspri controalele cu privire la purtarea vălului de către femei, acesta fiind obligatoriu de la Revoluţia Islamică din 1979.

În ultimele luni, tot mai multe femei au apărut fără vălul obligatoriu pe străzi, în special de la începutul mişcării de protest din septembrie, declanşată de moartea în arest a tinerei Mahsa Amini, arestată pentru încălcarea codului vestimentar strict.

La 16 aprilie, autorităţile au declarat că peste 150 de unităţi comerciale au fost închise în 24 de ore pentru că nu au respectat obligativitatea de a purta vălul obligatoriu de către angajate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”