Alte nouă cazuri de infecţie cu variola maimuţei, raportate în ultima săptămână. Rafila: Vaccinul este recomandat contacţilor

Alte nouă cazuri de infecţie cu variola maimuţei, raportate în ultima săptămână. Rafila: Vaccinul este recomandat contacţilor

"Din fericire noi nu avem un număr mare de cazuri, sunt sigur 9 cazuri într-o săptămână având în vedere că boala evoluează de mai multe săptămâni şi numărul total - 30, reprezintă o anumită creştere. E o perioadă de vacanţă, de festivaluri şi oamenii probabil sunt mai puţin precauţi cu ceea ce fac, sperăm să nu avem probleme şi evoluţia clinică a pacienţilor infectaţi a demonstrat acest lucru”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Potrivit lui, cazurile de variola maimuţei din ultima săptămână au fost înregistrate toate la bărbaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 44 de ani. Dintre aceştia, şapte sunt din Bucureşti, unul din Ilfov şi unul din Cluj. Iar starea acestora este bună şi se află în izolare.

Totodată, în ceea ce priveşte vaccinul împotriva variola maimuţei ministrul Sănătăţii a afirmat că România va primi o donaţie din partea Comisiei Europene, de câteva mii de doze de vaccin care vor constitui o resursă pentru vaccinarea contracţiilor apropiaţi ai persoanelor bolnave. „Vaccinul este recomandat contacţilor, nu este vorba despre o măsură de sănătate publică care să fie administrată la nivel naţional”, a mai subliniat ministrul Sănătăţii.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum și-a pierdut Mihaela Rădulescu virginitatea

2 Andrei Caramitru pune tunurile pe OMV: „Există suspiciuni de sabotare a economiei României și de furt generalizat”

3 Nouriel Roubini / „Se profilează mama tuturor crizelor economice”

4 Generalul din fruntea Armatei Poloniei: „Ne-am luat valizele cu bani și mergem, la dracu în praznic, în jurul lumii și încercăm să cumpărăm”

5 VIDEO Voi vedeți ce-au scos turcii din „cutia cu maimuțe”?