Alţi cinci angajaţi ai Curţii de Apel Alba Iulia au fost depistaţi cu noul coronavirus

Alţi cinci angajaţi ai Curţii de Apel Alba Iulia au fost depistaţi cu noul coronavirus

Alţi cinci angajaţi ai Curţii de Apel (CA) Alba Iulia au fost, miercuri, testaţi pozitiv, în cadrul anchetei epidemiologice declanşate ca urmare a depistării cu noul coronavirus, duminică, a unei salariate a instanţei.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, AGERPRES, întreg personalul Curţii de Apel Alba Iulia aflat în activitate, mai exact 123 de persoane, a fost testat marţi pentru COVID-19 prin metoda "pooling".

"Rezultatele testării comunicate astăzi (miercuri - n.r.) de reprezentanţii D.S.P. Alba evidenţiază că marea majoritate a personalului nu s-a infectat cu noul coronavirus, în timp ce pentru 5 colegi testele au fost pozitive, iar în alte două cazuri, incerte. Pentru personalul din cadrul compartimentelor publice (registratură, arhivă, biroul de informare şi relaţii publice), rezultatele testelor de ieri au fost negative", se menţionează în comunicat.

Pentru siguranţa angajaţilor şi a justiţiabililor, întreg personalul instanţei va fi retestat la sfârşitul săptămânii.

"Curtea de Apel Alba Iulia colaborează îndeaproape cu reprezentanţii D.S.P. Alba şi urmează toate măsurile recomandate, astfel încât activitatea de judecată şi a compartimentelor publice să se desfăşoare în condiţii normale şi de maximă siguranţă pentru angajaţi şi public, deopotrivă. În acest sens, facem din nou apel către toţi participanţii la activitatea judiciară să respecte cu stricteţe măsurile de prevenire a infectării cu coronavirus (COVID-19) anunţate public de către Curtea de Apel Alba Iulia", mai transmite sursa citată.

Reprezentanţii CA Alba Iulia au mai precizat că vor reveni în cursul zilei de miercuri cu precizări referitor la cum se va desfăşura în perioada următoare activitatea instanţei.

La nivelul CA Alba Iulia a fost declanşată ancheta epidemiologică după ce, duminică, un angajat a fost confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19 în urma prezentării la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul SJU Alba Iulia cu simptome de viroză respiratorie, care au debutat în cursul zilei de sâmbătă seara.

Până miercuri, în Alba au fost depistate cu noul coronavirus 462 de persoane, numărul testelor prelucrate depăşind 27.500. Un număr de 403 persoane s-au vindecat, fiind înregistrate şi 25 de decese. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria