Alţi peste 600 de migranţi au ajuns în timpul nopţii pe insula italiană Lampedusa

Alţi peste 600 de migranţi au ajuns în timpul nopţii pe insula italiană Lampedusa

Alţi peste 600 de migranţi au ajuns în noaptea de duminică spre luni, la bordul a patru ambarcaţiuni, în Lampedusa, o mică insulă situată între Africa de Nord şi Sicilia, informează ANSA şi dpa.

Numărul de migranţi ce încearcă să traverseze Marea Mediterană către Italia la bordul unor ambarcaţiuni precare şi aglomerate a crescut puternic în ultimele zile.

Luni dimineaţa, ANSA a raportat că în timpul ultimelor 24 de ore 2.128 de persoane au ajuns pe insula italiană, dintre care 635 în timpul nopţii.

În ultimele săptămâni, echipaje de salvare private au anunţat că au văzut tot mai mulţi migranţi încercând să ajungă la bordul unor bărci de cauciuc sau din lemn în Europa, adesea din Libia, şi zeci dintre aceştia s-au înecat atunci când ambarcaţiunile lor s-au scufundat.

Potrivit unui raport publicat vineri de Ministerul de Interne al Italiei, peste 10.700 de migranţi au ajuns în Italia de la începutul anului. Începând din 2015, numărul total se ridică la 530.000, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie.

Problema imigraţiei continuă însă să divizeze profund guvernele europene şi a alimentat sentimentele anti-migranţi pe plan european, crescând totodată ratingul partidelor antiimigraţie. Matteo Salvini, liderul partidului de extremă dreapta Liga şi fost vicepremier, a făcut apel la premierul Mario Draghi să ia măsuri împotriva "miilor de migranţi ilegali". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 DOCUMENT Cine sunt VIP-urile din cinematografie acuzate de DIICOT / Soțul Loredanei Groza, Andrei Boncea de la S…

2 „E bine că se odihnește. Mi-a furat 23 de milioane de euro de sub nas!” / Oana Zăvoranu, dezvăluiri despre milia…

3 Gelu Tofan, „regele anvelopelor”, a murit retras în satul său natal, refuzând să lupte cu cancerul. Avea 61 de…

4 Mesaje din acestea ar trebui puse în toată țara...

5 Video viral