Amazon ia în calcul livrările la domiciliul clienților cu ajutorul dronelor prin parașutarea coletelor

Amazon ia în calcul livrările la domiciliul clienților cu ajutorul dronelor prin parașutarea coletelor

Amazon se orientează către tehnologia ce i-ar putea permite să efectueze livrările la adresele clienților cu ajutorul dronelor prin parașutarea coletelor pentru a elimina riscurile de securitate, informează miercuri The Telegraph.

Sursa foto: www.amazon.com

Dronele ar propulsa pachetele către sol folosind un sistem ce include electromagneți și arcuri elicoidale. După lansarea coletelor, drona respectivă va continua să monitorizeze coborârea coletului, care poate conține obiecte fragile precum electronice sau ornamente, pentru a împiedica blocarea acestuia pe acoperișuri sau în copaci.

În cazul în care coletul ajunge într-un loc nedorit, drona va putea lua măsuri de remediere a situației, cum ar fi lansarea unui jet de aer sau declanșarea unui dispozitiv pentru ghidarea pachetului către un loc de aterizare sigur.

Planul intensifică eforturile companiei de a utiliza dronele autonome Prime Air îndepărtând îngrijorările cu privire la faptul că acestea ar putea fi furate sau că s-ar putea bloca la aterizare.

Cu toate că Autoritatea Civilă Aeriană a acordat permisiunea Amazon pentru efectuarea testelor, cel mai important factor care stă în calea livrărilor prin intermediul dronelor este lipsa reglementărilor legale. În acest moment, este ilegală pilotarea unei drone dincolo de câmpul vizual al pilotului și la mai puțin de 50 de metri de o persoană, vas, vehicul sau structură, precizează sursa citată.

Livrarea pachetelor de la o înălțime de 50 de metri ar putea elimina această problemă, însă se mențin îngrijorările cu privire la siguranța trecătorilor.

Amazon a efectuat prima livrare cu ajutorul unei drone la locuința unui client din Marea Britanie, la finalul anului trecut, transportând cu succes un modul de recepție de televiziune în sistem streaming "Fire TV" și o pungă de popcorn. Livrarea a durat 13 minute, iar drona a aterizat în grădina clientului.

Sursa foto: www.amazon.com

Tehnologia permite trimiterea cu ajutorul dronelor a pachetelor ce cântăresc până la 2,27 kg, pe distanțe de până la 16 kilometri.

Amazon intenționează să efectueze alte zeci teste în următoarele luni pentru livrarea coletelor cu ajutorul dronelor.

La sfârșitul anului trecut, Poșta franceză a anunțat că va începe livrarea coletelor cu ajutorul dronelor, după doi ani de testare a acestei proceduri. Pachetele vor fi transmise o dată pe săptămână, folosind un culoar aerian de 15 kilometri, din sud-estul țării.

În Statele Unite, prima livrare cu drona a fost efectuată în iulie de către un magazin care a făcut un parteneriat cu lanțul "7-Eleven" pentru a trimite un sandviș cu pui, o cafea și o gogoașă către o reședință privată din Reno, Nevada.

Și compania Google testează serviciul de livrări cu ajutorul dronelor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...