Ambasada Israelului îşi exprimă consternarea şi dezamăgirea cu privire la declaraţiile ministrului Daea

Ambasada Israelului îşi exprimă consternarea şi dezamăgirea cu privire la declaraţiile ministrului Daea

Ambasada Israelului a reacționat, joi, la afirmațiile lui Petre Daea, reprezentanții misiunii diplomatice spunând că sunt consternați și dezamăgiți de faptul că ministrul Agriculturii a comparat efectele Holocaustului și cele ale pestei porcine, relatează Mediafax.

„Ambasada Statului Israel își exprimă consternarea și dezamăgirea cu privire la afirmațiile domnului Ministru al Agriculturii, Petre Daea, care a comparat sacrificarea porcilor bolnavi cu uciderea evreilor nevinovați în lagărul de la Auschwitz. Sperăm, totuși, că o astfel de asociere a fost făcută de Ministrul Daea din pricina lipsei de informare aprofundată asupra a ceea ce înseamnă Holocaustul și Auschwitz, fără intenția de a dezonora memoria milioanelor de victime” au declarat reprezentanții ambasadei Statului Israel într-un comunicat de presă remis Mediafax.

Sursa citată mai prezicează: „Holocaustul, o tragedie condamnată de România, care s-a soldat cu moartea a șase milioane de evrei, nu trebuie niciodată uitat, trivializat sau minimalizat. România a făcut progrese extraordinare în domeniul studierii, educației și comemorării Holocaustului, demersuri care, suntem convinși, vor continua și în viitor. Această pagină neagră a istoriei nu trebuie sã se repete. În acest sens, niciun efort nu este prea mare pentru ca tinerele generații, și nu numai, să cunoască și să înțeleagă istoria Holocaustului. Ne așteptăm ca, pe viitor, terminologia legată de Holocaust să nu mai fie folosită într-un context fără legătură cu acesta.”

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat, după declarația de marți a ministrului Petre Daea, care a comparat incinerea porcilor cu procesul de la Auschwit. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat joi că nu a vrut să jignească pe nimeni, ci să descrie durerea sufletească a fermierilor.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...