Ambasada Marii Britanii: Sperăm că orice modificări în Justiție au rolul de a sprijini progresul României în lupta anticorupție

Ambasada Marii Britanii: Sperăm că orice modificări în Justiție au rolul de a sprijini progresul României în lupta anticorupție

Ambasada Marii Britanii la București își exprimă speranța că orice modificări în domeniul Justiției vor avea "rolul de a sprijini și dezvolta progresul important realizat de România, în ultimii ani, în lupta împotriva corupției".

 "Este responsabilitatea României să decidă cu privire la legislația proprie, în conformitate cu Constituția și cu procedurile parlamentare", se arată într-un punct de vedere al misiunii diplomatice transmis la solicitarea AGERPRES.

Ambasada Regatului Unit face referiri, în acest context, la independența și eficiența instituțiilor judiciare române și la recomandările Mecanismului de Cooperare și Verificare.

"Sperăm că orice modificare adusă sistemului de Justiție are rolul de a promova independența și eficiența operațională ale instituțiilor judiciare și ale statului de drept, luând în considerare recomandările Mecanismului de Cooperare și Verificare al UE. Sperăm, de asemenea, că astfel de amendamente vor include o consultare largă cu toate părțile relevante", precizează ambasada.

Totodată, misiunea diplomatică amintește și progresul României în domeniul luptei anticorupție.

"Sperăm că orice modificări au rolul de a sprijini și dezvolta progresul important realizat de România în ultimii ani în lupta împotriva corupției și pentru consolidarea statului de drept, prin realizările unor instituții precum DNA", mai arată Ambasada Marii Britanii la București.

Proiectul de modificare a legilor Justiției a fost publicat miercuri pe site-ul Ministerului Justiției.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa