Ambasada SUA: Imunitatea parlamentară nu trebuie folosită abuziv sau necorespunzător pentru a proteja pe cineva

Ambasada SUA: Imunitatea parlamentară nu trebuie folosită abuziv sau necorespunzător pentru a proteja pe cineva

Reducerea corupției este vitală pentru prosperitatea, securitatea și dezvoltarea generală a României, iar imunitatea parlamentară nu trebuie folosită abuziv sau necorespunzător pentru a proteja pe cineva, precizează Ambasada SUA în răspunsul la o solicitare AGERPRES privitoare la votul din Parlament în cazul deputatului Cristian Rizea.

"Așa cum am spus de multe ori în trecut, reducerea corupției este vitală pentru prosperitatea, securitatea și dezvoltarea generala a României. Deși nu comentăm cu privire la cazuri individuale, un principiu esențial al democrației este faptul că 

toți oamenii sunt egali în fața legii. Imunitatea parlamentară nu trebuie folosită abuziv sau necorespunzător pentru a proteja pe cineva", se arată în răspunsul ambasadei.

Plenul Camerei Deputaților a respins miercuri cererea DNA privind încuviințarea arestării preventive a social-democratului Cristian Rizea. S-au înregistrat 120 de voturi "pentru", 105 "împotrivă", iar un vot a fost anulat. Pentru ca cererea DNA să fie aprobată era nevoie de 122 de voturi "pentru".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD a „câștigat” Primăria Sectorului 1! Justiția paralelă a Partidului a găsit 1360 de voturi în plus pentru „…

2 Avertismentul profesorului Virgil Păunescu în legătură cu vaccinurile

3 Așa o fi?

4 Categoria „valori” / A murit „El Magico” Raj, celebrul dealer al vedetelor

5 Mafia cu gulere galbene / Te crucești când citești așa ceva!