Ambasada SUA nu va fi probabil relocată la Ierusalim cel puțin în următorii doi ani (Tillerson)

Ambasada SUA nu va fi probabil relocată la Ierusalim cel puțin în următorii doi ani (Tillerson)

Statele Unite ale Americii nu vor reloca probabil ambasada din Tel Aviv la Ierusalim cel puțin în următorii doi ani, a declarat vineri, la Paris, secretarul de stat american Rex Tillerson, relatează AFP.

'Nu este ceva care se va întâmpla anul acesta și nici probabil anul viitor, însă președintele (Donald Trump) dorește ca noi să avansăm în mod foarte concret și foarte hotărât pentru a ne asigura că ambasada va fi transferată cât mai curând posibil', a spus Tillerson la sfârșitul unei întrevederi la Paris cu omologul său francez Jean-Yves Le Drian.

Acest lucru necesită 'cumpărarea unui loc, stabilirea planurilor de construcție, obținerea autorizațiilor necesare (de la Congresul american), chiar dacă nu anticipez dificultăți pentru aceste autorizații, și apoi construirea ambasadei', a ținut el să amintească.

Rex Rillerson a subliniat de asemenea că Donald Trump a fost 'foarte clar în legătură cu faptul că statutul final al Ierusalimului și granițele sale trebuie negociate și decise de ambele părți' aflate în conflict.

Secretarul de stat american urmează să se întâlnească cu președintele Emmanuel Macron, la sfârșitul unei reuniuni de sprijin privind Libanul, pentru a face o analiză a acestor probleme.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?