Ambasadele Franței și Germaniei salută și susțin cooperarea industrială între Airbus Helicopters și IAR

Ambasadele Franței și Germaniei salută și susțin cooperarea industrială între Airbus Helicopters și IAR

Ambasada Franței și Ambasada Germaniei în România salută și susțin cooperarea industrială între Airbus Helicopters și IAR, a cărei viabilitate a fost reafirmată prin semnarea Acordului General privind cooperarea exclusivă pentru producția în țara noastră a elicopterului H215M, se arată într-un comunicat al celor două misiuni diplomatice, remis joi AGERPRES.

"Fondat pe o cooperare care durează de aproximativ 50 de ani între Airbus Helicopters, lider mondial în aeronautică, și IAR, lider național în domeniul aeronauticii, acest Acord întărește un parteneriat industrial strategic de viitor. Este o cooperare care reprezintă simbolul unui puternic angajament european al țărilor noastre — România, Franța, Germania — în domeniul industriei și al apărării", a declarat ambasadorul Franței în România, Francois Saint-Paul.

La rândul său, ambasadorul Germaniei la București, Cord Meier-Klodt, a evidențiat șansele pe care acest acord le oferă României.
"Acest proiect comun româno-franco-german nu deține doar potențialul creării, în România, a unor locuri de muncă ultramoderne pentru lucrătorii români, ci oferă, în plus, și șansa consolidării, la nivel mondial, a renumelui României ca țară a înaltei tehnologii", a afirmat Cord Meier-Klodt.

Conform comunicatului, acest Acord demonstrează că România împreună cu Franța și Germania sunt capabile de excelență în domeniul industriei. Fabrica Airbus Helicopters de la Ghimbav, inaugurată în septembrie 2016, în prezența președintelui Franței, François Hollande, contribuie la dinamizarea filierei aeronautice, creează locuri de muncă și implementează proiecte de formare profesională în România, se mai spune în comunicat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu