Ambasadorul demisionar al SUA în Germania susţine planul de retragere parţială a forţelor americane

Ambasadorul demisionar al SUA în Germania susţine planul de retragere parţială a forţelor americane

Statele Unite ale Americii intenţionează să retragă o parte din trupele din Germania pentru că americanii nu sunt dispuşi să "plătească prea mult" pentru securitatea altor ţări, a declarat ambasadorul demisionar al SUA la Berlin, Richard Grenell, citat joi de agenţia Reuters.

Un înalt oficial american a afirmat vineri că preşedintele Donald Trump a ordonat armatei să retragă 9.500 de militari din Germania, ceea ce ar reduce contingentul SUA din această ţară la 25.000 de oameni.

Richard Grenell - care a demisionat la 1 iunie din postul de ambasadorul al SUA în Germania - a declarat miercuri seara canalului Bild Live că "americanilor plătitori de taxe nu le mai convine să plătească prea mult pentru apărarea altor state".

"În Germania vor mai rămâne 25.000 de soldaţi, nu este puţin", a subliniat Grenell.

Informaţiile privind retragerea de trupe intervin în contextul tensiunilor care au marcat relaţiile dintre Berlin şi Washington de la instalarea la preşedinţie a lui Trump. Liderul de la Casa Albă a făcut presiuni asupra Germaniei să-şi majoreze bugetul apărării şi a acuzat Berlinul că este "ostaticul" Rusiei, din cauza dependenţei sale parţiale de energia rusă.

Decizia lui Trump de a reduce contingentul american din Germania a luat prin surprindere o serie de înalţi oficiali americani din sfera securităţii naţionale, au indicat cinci surse informate, iar Pentagonul încă nu a primit un ordin oficial în acest sens, notează Reuters. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

3 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…

4 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga

5 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!