Ambasadorul israelian la ONU, despre Bernie Sanders: ''Mincinos, nebun, sau amândouă''

Ambasadorul israelian la ONU, despre Bernie Sanders: ''Mincinos, nebun, sau amândouă''

Ambasadorul israelian la ONU, Danny Danon, l-a calificat duminică pe candidatul la primarele democrate pentru preşedinţia SUA, Bernie Sanders, drept un politician ''mincinos, nebun, sau amândouă'', declaraţie făcută la Washington în timpul unei convenţii a lobby-ului pro-israelian AIPAC, transmite AFP.

''Nu îl vrem pe Sanders la (convenţia) AIPAC. Nu îl vrem în Israel'', a spus ambasadorul Danny Danon, membru în Partidul Likud al premierului Benjamin Netanyahu, pe care Sanders l-a descris drept un ''rasist reacţionar''.

Bernie Sanders a criticat anterior şi conferinţa anuală a AIPAC, estimând că aceasta oferă o platformă de exprimare ''liderilor care vehiculează sectarismul şi se opun respectării drepturilor fundamentale ale palestinienilor''.

''Oricine spune că premierul nostru (Netanyahu) este rasist este un mincinos sau un nebun ignorant, ori amândouă'', a replicat diplomatul israelian.

La rândul său, directorul general al AIPAC, Howard Kohr, a spus că relaţia privilegiată între Israel şi SUA ''este ameninţată să fie bulversată mai mult ca niciodată'' dacă Bernie Sanders va câştiga alegerile prezidenţiale.

''O parte tot mai mare şi foarte activă a electoratului (american) respinge fundamental valoarea unei alianţe între SUA şi Israel'', a mai remarcat Howard Kohr.

De confesiune iudaică - astfel că ar putea fi primul preşedinte evreu din istoria SUA -, Bernie Sanders şi-a exprimat adesea sprijinul faţă de Israel, dar şi-a manifestat în acelaşi timp îngrijorarea faţă de radicalizarea acestei ţări sub conducerea lui Benjamin Netanyahu.

''Poporul israelian are dreptul să trăiască în pace şi securitate'', ''la fel şi poporul palestinian'', a scris Sanders într-un mesaj pe Twitter, în care a anunţat că nu va veni la conferinţa anuală a AIPAC.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

2 Așa o fi?

3 Se strânge lațul / Live Science: Cercetătorii au recuperat secvențe genetice ale coronavirusului șterse în secre…

4 Așa o fi? Atât de grav?

5 ULTIMA ORĂ Dezvăluire de mare amploare în presa germană despre operațiunea secretă de 11,5 milioane de euro a …