Ambasadorul israelian la ONU, despre Bernie Sanders: ''Mincinos, nebun, sau amândouă''

Ambasadorul israelian la ONU, despre Bernie Sanders: ''Mincinos, nebun, sau amândouă''

Ambasadorul israelian la ONU, Danny Danon, l-a calificat duminică pe candidatul la primarele democrate pentru preşedinţia SUA, Bernie Sanders, drept un politician ''mincinos, nebun, sau amândouă'', declaraţie făcută la Washington în timpul unei convenţii a lobby-ului pro-israelian AIPAC, transmite AFP.

''Nu îl vrem pe Sanders la (convenţia) AIPAC. Nu îl vrem în Israel'', a spus ambasadorul Danny Danon, membru în Partidul Likud al premierului Benjamin Netanyahu, pe care Sanders l-a descris drept un ''rasist reacţionar''.

Bernie Sanders a criticat anterior şi conferinţa anuală a AIPAC, estimând că aceasta oferă o platformă de exprimare ''liderilor care vehiculează sectarismul şi se opun respectării drepturilor fundamentale ale palestinienilor''.

''Oricine spune că premierul nostru (Netanyahu) este rasist este un mincinos sau un nebun ignorant, ori amândouă'', a replicat diplomatul israelian.

La rândul său, directorul general al AIPAC, Howard Kohr, a spus că relaţia privilegiată între Israel şi SUA ''este ameninţată să fie bulversată mai mult ca niciodată'' dacă Bernie Sanders va câştiga alegerile prezidenţiale.

''O parte tot mai mare şi foarte activă a electoratului (american) respinge fundamental valoarea unei alianţe între SUA şi Israel'', a mai remarcat Howard Kohr.

De confesiune iudaică - astfel că ar putea fi primul preşedinte evreu din istoria SUA -, Bernie Sanders şi-a exprimat adesea sprijinul faţă de Israel, dar şi-a manifestat în acelaşi timp îngrijorarea faţă de radicalizarea acestei ţări sub conducerea lui Benjamin Netanyahu.

''Poporul israelian are dreptul să trăiască în pace şi securitate'', ''la fel şi poporul palestinian'', a scris Sanders într-un mesaj pe Twitter, în care a anunţat că nu va veni la conferinţa anuală a AIPAC.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu