Ambasadorul Marii Britanii a recitat "Lacul", de Mihai Eminescu, lângă Ipoteşti, de Ziua Culturii Naţionale

Ambasadorul Marii Britanii a recitat "Lacul", de Mihai Eminescu, lângă Ipoteşti, de Ziua Culturii Naţionale

Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, a citit poezia "Lacul", de Mihai Eminescu, lângă Ipoteşti, luni, de Ziua Culturii Naţionale.

Într-o înregistrare video postată de Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, Brummell explică unde se află: lângă Ipoteşti, locul în care Mihai Eminescu a copilărit, alături de lacul despre care se spune că l-ar fi inspirat pe poetul român.

"Este o poezie romantică, este o poezie despre un tânăr care visează lângă lac, visează la o tânără ce apare din lac", explică, în înregistrarea video, Paul Brummell, înainte de a citi poezia "Lacul" în limba română.

Ziua naşterii poetului Mihai Eminescu, 15 ianuarie, este Ziua Culturii Naţionale, când sunt organizate mai multe manifestări culturale în România şi în diaspora. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”