Ambasadorul Myanmarului în China a murit subit. Cauza probabilă a decesului

Ambasadorul Myanmarului în China a murit subit. Cauza probabilă a decesului

Necrologul publicat luni de Ministerul de Externe din Myanmar (fostă Birmania n.r.) într-un ziar de stat nu precizează cauza morţii, relatează Agerpres.

Potrivit unor diplomaţi de la Beijing şi unei media în limba chineză din Myanmar, cauza ar fi probabil un atac de cord.

Ambasadorul U Myo Thant Pe a fost văzut ultima dată la o întâlnire sâmbătă cu un oficial local din provincia Yunnan, în sud-vestul Chinei şi care se învecinează cu Myanmar, potrivit presei locale.

U Myo Thant Pe a fost numit ambasador în China în 2019 şi a rămas în post după ce armata din Myanmar a luat puterea printr-o lovitură de stat în februarie 2021.

El este al patrulea ambasador care a murit în China în ultimul an.

Ambasadorul Germaniei Jan Hecker, în vârstă de 54 de ani, a murit în septembrie, la mai puţin de două săptămâni de când se afla în post la Beijing. Ambasadorul Ucrainei Serhi Kamîşev, 65 de ani, a murit în februarie la scurt timp după ce a vizitat o locaţie a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing.

Ambasadorul Filipinelor Jose Santiago 'Chito' Sta. Romana, 74 de ani, a murit în carantină în provincia Anhui din estul Chinei în aprilie.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

2 VIDEO „Cernobîlul zburător”, gata de lansare / Putin va fi ucis de generali dacă dă ordinul

3 ULTIMA ORĂ Doi bătrâni din București, de 90 și 89 de ani, soț și soție, s-au aruncat de la etajul 7 al blocului în care locuiau

4 I-a condamnat la moarte / Putin a refuzat cererea comandanților ruși de retragere din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților solda…

5 Cum au descoperit serviciile secrete „cârtița” rușilor din guvernul Ucrainei