Ambasadorul Paul Brummell: Am avut o întâlnire bună cu șeful DNA

Ambasadorul Paul Brummell: Am avut o întâlnire bună cu șeful DNA

Ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, s-a întâlnit cu procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi.

 

"Am avut o întâlnire bună cu procurorul șef al DNA, o instituție cheie în lupta anticorupție din România", a scris Paul Brummell vineri pe Twitter.

Ambasada Marii Britanii la București și-a exprimat joi îngrijorarea cu privire la faptul că "Ordonanța de Urgență anunțată pe 31 ianuarie ar putea să reducă domeniul de aplicare în cazul infracțiunii de corupție", dar și față de "natura foarte limitată" a consultării, în prealabil, a părților implicate.

"Marea Britanie este unul dintre susținătorii de cursă lungă ai României în eforturile acesteia de a întări statul de drept și în lupta sa anticorupție. Dintotdeauna am avut un dialog productiv pe acest subiect cu guvernele României, indiferent de culoarea lor politică. Am colaborat cu România pe parcursul multor ani pentru a o ajuta să își îndeplinească obligațiile asumate în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV)", preciza Ambasada Marii Britanii.

Ambasada recunoaște atribuțiile Guvernului și Parlamentului de a stabili legislația țării, dar își exprimă îngrijorarea cu privire la recentele modificări ce ar putea "să reducă domeniul de aplicare" în lupta anticorupție.

"Deși este prerogativa Parlamentului și a Guvernului României alese democratic să stabilească legislația țării, respectând Constituția, suntem îngrijorați că ordonanța de urgență anunțată pe 31 ianuarie ar putea să reducă domeniul de aplicare a infracțiunii de corupție. De asemenea, suntem îngrijorați cu privire la natura foarte limitată a consultării cu părțile implicate", arată misiunea diplomatică la București, în mesajul de joi.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Totul a fost o minciună” / Consilier OMS apropiat de Biden susţine brusc ideea că virusul provine din laborator

2 Liderul unui temut clan de lângă București, asasinat în SUA. A fost executat de mafia românească pentru 200.00…

3 Palatul Regal şi Cazinoul din Mamaia, pierdute definitiv printr-o sentinţă revoltătoare care-i uşurează viaţa …

4 Balamuc la vârful Poliției Române? / Gavriș fusese numit vineri seară, chiar în timp ce era la Hanul lui Manuc, …

5 Liberalizarea pieței energiei / Care este diferența între prețul din serviciul universal și cea mai mică ofert…