Ambasadorul SUA în Turcia respinge acuzațiile că tentativa de lovitură de stat ar fi fost susținută de Washington

Ambasadorul SUA în Turcia, John Bass, a declarat luni că relatările din mass-media și comentariile unor oficiali care sugerează că Statele Unite ar fi sprijinit tentativa de lovitură de stat împotriva președintelui Recep Tayyip Erdogan sunt 'categoric neadevărate', el estimând că astfel de speculații dăunează prieteniei dintre aliații NATO, transmite agenția Reuters.

Președintele Erdogan și alți responsabili turci au susținut că în spatele tentativei de lovitură de stat se află predicatorul islamist Fethullah Gulen, care s-a autoexilat de mai mulți ani în statul american Pennsylvania.

De asemenea, ministrul turc al muncii și alți responsabili turci de rang înalt au sugerat în declarațiile lor că tentativa de lovitură de stat a fost orchestrată de SUA.

Autoritățile turce au cerut Statelor Unite să-l extrădeze pe Gulen, dar secretarul american de stat John Kerry le-a cerut să furnizeze dovezi care să ateste acuzațiile față de acesta.

Într-o declarație postată pe website-ul ambasadei SUA la Ankara, ambasadorul John Bass menționează că Washingtonul este dispus să ofere Turciei asistență în investigarea tentativei de lovitură de stat și că va lua în considerare orice solicitare de extrădare dacă se întrunesc condițiile legale.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Au 7 jeguri comuniste mai multă putere decât poporul român? Ce jocuri străine României fac acești nenorociți?

2 Sebastian Lăzăroiu / Dorneanu, omul lui Putin în România, tocmai a rescris Constituția României, fără referendu…

3 VIDEO „Mă doare în pulă pe mine. Nu mor caii când vor câinii“ / Acesta este PSD, oameni buni! Director de instit…

4 Amănunt important: Noul coronavirus este sensibil la temperaturile ridicate! / Rafila: Când se va încălzi, răspâ…

5 În brațele cui va exploda Lebăda Neagră?

recomandări

Te ia DNA: Vasile Blaga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Da, pisica asta chiar există