Ambasadorul Zuckerman - vizită de rămas bun la Palatul Victoria; a discutat despre continuarea cooperării pe proiectele bilaterale

Ambasadorul Zuckerman - vizită de rămas bun la Palatul Victoria; a discutat despre continuarea cooperării pe proiectele bilaterale

Ambasadorul Statelor Unite în România, Adrian Zuckerman, a efectuat, marţi, o vizită de rămas-bun la Palatul Victoria, unde a avut o întrevedere cu primul-ministru Florin Cîţu, în cadrul discuţiilor fiind subliniată continuarea cooperării în cadrul proiectelor bilaterale, inclusiv cel referitor la centrala nucleară de la Cernavodă.

Ambasadorul a fost însoţit de adjunctul şefului Misiunii Diplomatice, David Muniz, care la plecarea lui Adrian Zuckerman, pe 20 ianuarie, va deveni "Charge d'Affaires".

Potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA la Bucureşti, în timpul întâlnirii, cei trei au discutat despre progresele din ultimul an în relaţia bilaterală şi despre continuarea cooperării în cadrul a numeroase proiecte, inclusiv cel referitor la centrala nucleară de la Cernavodă.

"Prim-ministrul i-a mulţumit ambasadorului Zuckerman pentru implicarea sa în relaţia bilaterală şi a adăugat că aşteaptă cu interes să lucreze cu domnul Muniz. Domnul Muniz l-a asigurat pe prim-ministru că relaţia româno-americană va rămâne una strânsă sub conducerea Administraţiei Biden şi şi-a exprimat interesul cu privire la continuarea consolidării Parteneriatului Strategic", se arată în comunicat. AGERPRES/ (AS - autor: Daniel Florea, editor: Mihai Simionescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina