AmCham: Includerea României în grupul ţărilor cu care OCDE deschide discuţiile de aderare este un succes

AmCham: Includerea României în grupul ţărilor cu care OCDE deschide discuţiile de aderare este un succes

AmCham salută succesul României de a fi inclusă în grupul celor şase ţări cu care Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economic (OCDE) deschide discuţiile de aderare, menţionând că este important ca instituţiile implicate şi reprezentanţii României să depună în continuare toate eforturile necesare pentru ca ţara noastră să beneficieze cât mai curând de oportunităţile aderării la OCDE.

"Considerăm că este un pas important în direcţia alinierii României cu standardele internaţionale de bună guvernare şi dezvoltare economică sustenabilă, reprezentând încă o ancoră pentru demararea şi implementarea reformelor atât de necesare şi mult aşteptate de întreaga societate. Pentru a transforma aderarea la OCDE într-un avantaj competitiv, similar cu apartenenţa la Uniunea Europeană, este necesar ca acesta să fie o prioritate a agendei guvernamentale, dat fiind că momentul aderării depinde majoritar de ritmul şi capacitatea fiecărei ţări de a îndeplini reformele şi criteriile specifice", se spune în comunicatul organizaţiei.

AmCham precizează că doar cu determinare şi coerenţă, România va putea accesa beneficiile ce decurg din acest statut, precum avansarea în clasamentul destinaţiilor de investiţii, condiţii de finanţare mai bune, posibilitatea de a participa la conturarea politicilor fiscale şi economice cu impact global.

"Aderarea României la OCDE trebuie să fie următorul obiectiv de ţară care să alinieze în jurul său o cooperare transpartinică în mediul decizional şi să coaguleze un dialog public privat articulat, aplicat şi constructiv. În continuarea promovării constante a acestui obiectiv strategic între priorităţile AmCham pentru România, suntem pregătiţi şi disponibili să sprijinim autorităţile în următoarele etape ale acestui demers complex şi riguros de aliniere cu standardele, politicile şi bunele practici OCDE, conform cu ţintele stabilite pentru România", se mai spune în comunicat.

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România) este între cele mai reprezentative asociaţii ale comunităţii de afaceri din România, recunoscută drept un promotor al dialogului public-privat pe teme ce privesc mediul de afaceri, politicile publice cu impact asupra economiei, competitivitatea României sau dinamica relaţiilor comerciale între SUA şi România.

În prezent, cele peste 470 de companii americane, multinaţionale şi româneşti membre ale comunităţii AmCham România, fac posibilă implicarea AmCham în promovarea priorităţilor economice pentru multe domenii de activitate, prin grupuri de lucru specializate, precum: Pieţe de Capital şi Servicii Financiare, Guvernanţă Corporatistă, Concurenţă şi Ajutor de Stat, Energie, Educaţie, Economie Digitală, Fiscalitate, Mediu , Piaţa Muncii, Sănătate, Fonduri Europene, Achiziţii Publice şi Partneriat Public-Privat, Real-Estate şi Turism.

Conexiunea cu mediul de afaceri internaţional este asigurată prin acreditarea AmCham România de către Camera de Comerţ a SUA, şi afilierea la reţeaua europeană a Camerelor de Comerţ Americane. În plan intern, AmCham România se bucură de buna colaborare instituţională cu Ambasada Statelor Unite la Bucureşti, şi face parte din platforme de consultare precum Coaliţia pentru Dezvoltarea României alături de alte organizaţii partenere din mediul asociativ care urmăresc obiective comune. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”