Amenzi de peste 4 milioane de lei pentru încălcarea obligaţiilor legale privind casele de marcat

Amenzi de peste 4 milioane de lei pentru încălcarea obligaţiilor legale privind casele de marcat

Inspectorii antifraudă fiscală au verificat în perioada 15 martie - 11 aprilie modul în care 3.339 de firme din toată ţară au respectat prevederile legale referitoare la dotarea şi utilizarea noilor case de marcat cu jurnal electronic, conform unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Direcţia generală antifraudă fiscală.

Potrivit sursei citate, au fost identificate abateri şi aplicate 450 de avertismente. De asemenea, au fost dispuse şi sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4,12 milioane de lei (amenzi şi confiscări). Valoarea totală a celor 686 amenzi dispuse este de 3,79 milioane lei, iar confiscările de numerar, venituri ilicite şi bunuri au totalizat 322.037 lei.

Totodată, inspectorii antifraudă au dispus suspendarea activităţii comerciale în 15 locaţii, astfel: în 12 pentru încălcarea prevederile legale privind utilizarea caselor de marcat, iar în trei locaţii pentru comercializarea de produse accizabile fără timbru fiscal. 87% dintre avertismente au fost aplicate contribuabililor, care la data controlului nu achiziţionaseră noile case de marcat cu jurnal electronic.

"Este important de ştiut că după dispunerea planurilor de remediere nu se vor mai aplica avertismente şi urmează sancţiuni importante: amendă de până la 10.000 lei, confiscarea tuturor încasărilor, chiar dacă au fost înregistrate în case de marcat vechi fără jurnal electronic şi suspendarea activităţii comerciale a punctului de lucru până la dotarea cu noile case de marcat cu jurnal electronic. Acţiunile de monitorizare şi control ale inspectorilor antifraudă vor continua pentru asigurarea respectării obligaţiilor legale privind dotarea şi utilizarea noilor case de marcat cu jurnal electronic", se mai spune în comunicat.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Se coace debarcarea? / Un înalt oficial de la Kremlin ar fi contactat spionajul occidental şi s-ar fi oferit să ajute la oprirea războiului d…

2 Fost şef al spionajului rusesc, reţinut în timp ce încerca să se alăture trupelor ruseşti din Herson

3 Probleme în paradis? Ce dezvăluiri face Vitali Klitschko

4 Foarte interesante amănunte!

5 Noi amănunte despre puciul de la Kremlin. Putin răscolește după trădători...