AMERICA / O instanță respinge petiția unor profesori texani pentru interzicerea armelor în clase

AMERICA / O instanță respinge petiția unor profesori texani pentru interzicerea armelor în clase

O curte districtuală din SUA a respins petiția a trei profesori de la Universitatea din Texas pentru interzicerea armelor în sălile de curs, transmite Reuters.

 Așa-numita lege "campus carry", intrată în vigoare de la 1 august, permite portul armelor ascunse deținătorilor de permise în vârstă de cel puțin 21 de ani. Legea este susținută de politicienii republicani. Aceștia susțin că portul legal de armă poate contribui la prevenirea omorurilor în masă. "Pur și simplu nu există justificare legală pentru a interzice cetățenilor care dețin permise și respectă legea același nivel de protecție individuală la care au dreptul oriunde în Texas", a declarat procurorul general al statului, republicanul Ken Paxton.

Judecătorul Lee Yeakel a decis că profesorii nu au demonstrat suficient că cererea lor de interzicere a armelor în campusul universitar are temeiuri reale. Cele trei cadre didactice susțineau în sprijinul petiției că la cursuri se discută subiecte cu mare încărcătură emoțională, cum ar fi drepturile legate de reproducere — termen care în SUA include dreptul femeilor la avort — și că posibila prezență a unor tineri înarmați reprezintă un risc de violență, ceea ce ar obliga profesorii să își modifice prezentările.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?