Americanii au informații certe că Ucraina câștigă războiul cu Rusia? Citiți și voi ce arsenal trimit pe front!

Americanii au informații certe că Ucraina câștigă războiul cu Rusia? Citiți și voi ce arsenal trimit pe front!

Pentagonul a dezvăluit cea mai recentă tranșă de un miliard de dolari din ajutorul militar american pentru Ucraina va cuprinde muniție pentru cele 16 sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS) pe care SUA le-au trimis, precum și noi rachete pentru Sistemul național avansat de rachete sol-aer (NASAMS), o mie de rachete antitanc Javelin și sute de sisteme antitanc AT4 de fabricație suedeză, potrivit The Guardian .

Sisteme HIMARSFoto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

Colin Kahl, șeful politicii Pentagonului, a precizat că aceasta a fost cea de-a 18-a reducere a stocurilor militare americane trimise în Ucraina, ceea ce înseamnă un total de 9,8 miliarde de dolari în asistență de securitate până în prezent sub administrația Biden.

„Pachetul oferă o cantitate semnificativă de muniții, arme și echipamente suplimentare, tipuri de muniții, arme și echipamente pe care poporul ucrainean le folosește atât de eficient pentru a-și apăra țara.", a declarat Kahl

Kahl a declarat că rachetele (Guided Multiple Launch Rocket Systems sau GMLRS) pe care SUA le-au trimis Ucrainei pentru a fi lansate de la vehiculele de lansare mobile Himars, "au un efect foarte profund".

„Acestea sunt muniții ghidate prin GPS. Au fost foarte eficiente în a lovi obiective pe care anterior ucrainenii aveau dificultăți în a le lovi în mod fiabil - deci noduri de comandă și control, centre de susținere și logistică, sisteme radar cheie și alte lucruri. Și ceea ce a făcut este că le-a îngreunat rușilor deplasarea forțelor pe câmpul de luptă... Asta i-a încetinit. Le-a fost mai greu să realimenteze alte forțe. Așa că eu cred că are efecte operaționale reale", susțin el.

Kahl a estimat pierderile rusești la 70.000 - 80.000 de morți și răniți.

Statele Unite ale Americii vor oferi încă 4,5 miliarde de dolari guvernului ucrainean, ceea ce va ridica la 8,5 miliarde de dolari totalul sprijinului acordat de la invazia Rusiei din februarie, a anunțat Agenția americană pentru Dezvoltare Internațională.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale