Americanii le cer aliaților să nu mai folosească Huawei: Echipamentele chinezilor ar putea fi folosite pentru spionaj!

Americanii le cer aliaților să nu mai folosească Huawei: Echipamentele chinezilor ar putea fi folosite pentru spionaj!

Americanii le cer aliatilor sa nu mai foloseasca Huawei: Echipamentele chinezilor ar putea fi folosite pentru spionaj! Guvernul american incearca sa convinga furnizorii de Internet si telefonie mobila din tarile aliate sa evite echipamentele de telecomunicatii Huawei produse de firma chineza Huawei Technologies, informeaza un articol publicat in The Wall Street Journal.

Citand surse din apropierea acestui dosar, WSJ sustine ca oficialii americani au contactat omologii lor guvernamentali si directorii companiilor de telecomunicatii din tarile aliate unde echipamente produse de Huawei sunt deja utilizate pentru a-i avertiza cu privire la riscurile la adresa securitatii cibernetice. Tot potrivit WSJ, au fost contactate in special autoritatile din Germania, Italia si Japonia, unde echipamentele Huawei sunt deja raspandite, pentru ca aceste tari gazduiesc baze militare americane.

Demersurile autoritatilor americane ar pune noi presiuni asupra unuia din cei mai mari producatori mondiali de echipamente de telecomunicatii, care este suspectat de agentiile occidentale de informatii de legaturi cu Guvernul chinez si de posibilitatea ca echipamentele sale sa fie utilizate pentru spionaj.

SUA au interzis deja ca Huawei sa furnizeze echipamente pentru Guvernul si contractorii americani in timp ce Australia a interzis firmei chineze sa ii furnizeze echipamente pentru o retea de telefonie mobila 5G. De asemenea, Guvernul american si-a sfatuit proprii sai cetateni sa evite sa utilizeze smartphone-urile produse de firma chineza, sustinand ca acestea ar putea fi utilizate pentru a-i spiona pe utilizatori.

Cu toate acestea, recent, Huawei a devansat Apple pentru a deveni al doilea mare producator mondial de smartphone, dupa Samsung. 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea este „găuritoarea” de prezervative din Sibiu

2 „Multă șpagă, aroganță și salarii uriașe”

3 De citit!

4 Așa o fi?

5 N-au leac! / Priviți ce hartă le-au prezentat ucrainenii americanilor!