Americanii știu când va primi Halep verdictul din partea TAS. Data avansată de jurnaliștii de peste Ocean

Americanii știu când va primi Halep verdictul din partea TAS. Data avansată de jurnaliștii de peste Ocean

Audierile la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) în cazul Simonei Halep s-au încheiat vineri seară, iar întrebarea aflată pe buzele fanilor jucătoarei noastre este când se va da verdictul final al judecătorilor.

Simona Halep speră să revină pe teren cât mai repede. Foto EPA EFE

O informație vine de peste Ocean, acolo unde procesul româncei a stârnit un interes destul de mare. Americanii susțin că au anumite informații din partea unor oamenii apropiați de TAS, potrivit cărora verdictul final în cazul fostului număr 1 mondial va veni la finalul lunii martie sau începutul lunii aprilie.

”Simona Halep și-ar dori să fie din nou aptă să joace până la Jocurile Olimpice de la Paris, dar totul depinde de verdictul pe care îl va da TAS. Conform unor zvonuri venite cu doar câteva minute în urmă din partea unor oameni din cadrul TAS, verdictul final ar trebui să ajungă între finalul lunii martie și începutul lui aprilie”, au scris americanii de la Tennis World USA.

Ori la bal, ori la spital

Aceeași publicație mai susține că nu vor exista jumătăți de măsură în cazul româncei la TAS. Jurnaliștii americani apreciază că judecătorii vor menține suspendarea de 4 ani sau o vor radia de tot, chiar dacă în lumea tenisului se vorbește de înjumătățirea pedepsei la 2 ani, situație în care Simona ar putea reveni pe teren începând cu luna octombrie.

Pentru Halep, aceasta este destinația finală - fie va fi achitată și îi va fi permis să reia jocul, fie va fi menținută interdicția de doping de patru ani. Având în vedere că interdicția lui Halep a început în octombrie 2022, suspendarea ei de patru ani va dura până în octombrie 2026. Dar, din moment ce Halep are 32 de ani, menținerea interdicției de patru ani ar însemna foarte probabil sfârșitul carierei”, au notat cei de la Tennis World USA.

Cât a durat în cazul Mariei Șarapova

Maria Șarapova, protagonista precedentului caz răsunător de dopaj din tenis, a urmat aceeași pași pe care i-a parcurs Simona Halep acum, adresându-se Tribunalului de la Lausanne după ce a fost suspendată pentru consum de meldonium. Audiată pe 7 și 8 septembrie 2016, rusoaica a primit decizia după aproximativ patru săptămâni, pe data de 4 octombrie. TAS i-a redus pedeapsa de la doi ani la cincisprezece luni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat